Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX’2010 Kopenhāgenā jau piekto reizi ir Latvijas stends

Jau piekto reizi pēc kārtas Latvijas Mūzikas informācijas centrs ierīko Latvijas stendu Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX, kas šonedēļ notiek Kopenhāgenā - no 27. oktobra līdz 31.oktobrim, pavēstīja Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

WOMEX – pasaulē lielākajā tradicionālās, folkmūzikas un tā dēvētās pasaules mūzikas (world-music) – gadatirgū pagājušajā gadā piedalījās 2700 delegātu no 92 pasaules valstīm, tai skaitā ap 970 koncertaģenti un festivālu rīkotāji, 760 ierakstu kompānijas un izdevniecības, 400 žurnālisti. Notika vairāk nekā 30 konferenču sesijas un meistarklases, pussimts prezentācijas koncertu jeb showcase, norādīja I. Jakubone.

Līdzdalību WOMEX kā ļoti nozīmīgu un būtisku vērtē Latvijas stendā strādājošie, piemēram, kultūras menedžmenta centra “Lauska” projektu vadītājs Juris Zalāns: “Mūsu pirmais “WOMEX kontrakts” bija ar “ARC Music” par CD “Sviests” izdošanu starptautiskajam tirgum ar nosaukumu “The Best of Latvian Folk Music” un anotācijām četrās valodās. Pērn tieši WOMEX laikā “Lauska” tika uzaicināta piedalīties vērienīgajā Flensburgas festivālā ar savu stendu, kur ne tikai varējām tirgot savus diskus, bet arī sniegt informāciju par Latvijas tautas mūziku un grupām. Nekavējāmies WOMEX laikā šim festivālam ieteikt latviešu grupas, piemēram, “Patinu”, “Auļus”. Vēl WOMEX laikā esam panākuši vienošanos ar vienu no pasaulē lielākajām world-music izdevniecībām WESTPARK, kas “Auļu” jauno disku “Etnotrans” izplatīs Vācijā un citās pasaules valstīs. Kopumā par WOMEX noteikti jāsaka, ka tie rezultāti ir tikai, ja tur piedalās regulāri,” priecājās J. Zalāns.

Tieši tāpēc, lai apliecinātu Latvijas pārstāvju kā uzticamus un ilgtspējīgus partnerus, arī šogad Latvijas stendā WOMEX strādās postfolkloras grupas „Iļģi”, dūdu un bungu grupas „Auļi”, Valsts nemateriālā kultūras mantojuma aģentūras, Kultūras menedžmenta centra "Lauska", festivālu "Porta" un "Rīgas ritmi", kā arī Latvijas Radio un LR 3 Klasika pārstāvji.

Kā pavēstīja I. Jakubone, Latvijas Mūzikas informācijas centrs šogad sagatavojis jau piekto CD „Native Music/ Traditional/ Folk/ World-music/LATVIA”, kura koncepcijas autore ir etnomuzikoloģe Gita Lancere, un kurā šogad iekļauti „Iļģu”, „Auļu”, „Skyforger”, „Saucēju”, „Laiksnes”, „Baobaba”, Laimas Jansones un „Pūces etnogrāfiskā orķestra” ieraksti.

Latvijas nacionālos stendus lielākajās mūzikas industrijas izstādēs un gadatirgos - MIDEM, WOMEX un Frankfurtes Mūzikas mesē  – Latvijas Mūzikas informācijas centrs iekārto ar Kultūras ministrijas un VKKF finansiālu atbalstu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Rīgas Latviešu biedrībā izskanēs Kokļu meditācija

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) sadarbībā ar koklētāju Rozīti Katrīnu Ponni un RLB kopienas Rīgas danči koklētājiem aicina uz Kokļu meditāciju Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē 2024. gada 30. oktobr...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja