Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pianisma zvaigžņu festivālu Liepājā apmeklējuši ap 2000 klausītāju

Pēc organizētāju aprēķiniem, 18,Starptautisko pianisma zvaigžņu festivālu Liepājā ir apmeklējuši ap 2000 klausītājiem, bet, pateicoties Latvijas Radio 3 ‘Klasika’ tiešraidēm festivāla klausītāju pulks neapšaubāmi bijis vēl krietni lielāks - informēja Liepājas simfoniskā orķestra Nataļja Vecvagare.

  Šogad pirmo reizi pārdošanā tika piedāvāti arī abonementi uz vairākiem koncertiem un interese par tiem norādījusi uz šādas idejas īstenošanas lietderīgumu arī nākotnē. Lielu pateicību organizētāji izsaka arī festivāla atbalstītājiem un sponsoriem, bez kuru līdzdalības festivāls finansiālā ziņā nebūtu pieejams vidusmēra klausītājam. Festivāls noslēdzās ar simfonisko koncertu 14.martā Liepājas teātrī.

Kā uzsvēra N.Vecvagare, ierasto ikvakara koncertu vietā, klausītājiem šogad tika atvēlētas divas nedēļas nogales un visi koncerti notika tikai Liepājas teātrī. Jaunums bija arī festivāla sākumā muzicējušo solistu trijotne – ne dienvidkorejietis Činsangs Lī, ne japāņu soliste Akiko Ebī, ne arī jaunais un talantīgais Lielbritānijas Karaliskās mūzikas akadēmijas students Reinis Zariņš līdz šim Liepājā nebija uzstājušies. Savukārt, festivāla noslēgumā klausītāji varēja atkārtoti vērtēt un baudīt jau zināmus tai solistus – Dorela Golāna, Pēters Rēzels un Aleksandrs Palejs Liepājā viesojās jau atkārtoti. Par festivāla kulmināciju varot uzskatīt savdabīgu Francijas pianista Denī Paskāla un Polijas pianista Mareka Drevnovska sacensību, izpildot pirmo un otro Frederika Šopēna klavierkoncertus, kuru izpildījumu diriģēja Tadeušs Voicehovskis no Polijas. Lielu klausītāju atsaucību izpelnījies arī 13. marta solo koncerts, uz kuru pārdotas pilnīgi visas biļetes. "Publikas barometrs precīzi parādīja – Friderika Šopēna ģēnijs arī pēc 200 gadiem ir tikpat dvēselē paliekošs un neaizmirstams," vēstīja N.Vecvagare. Festivāla laikā notikušajās sarunās par turpmāko sadarbību ar diriģentiem, solistiem un festivāla atbalstītājiem, apsvērta ideja paplašināt festivālu līdz četrām nedēļas nogalēm. Kā viens no papildinājumiem nākotnē varētu būt arī kamermūzikas koncerti festivāla laikā. Diemžēl ar katru gadu arvien aktuālāks kļūst jautājums par pienācīgām klavierēm, jo  orķestra rīcībā ir tikai viens, pirms desmit gadiem Japānas valdības dāvināts ‘Yamaha" flīģelis, kura stāvoklis vairs neatbilst profesionāla instrumenta kvalitātei. Līdz ar to pastāv zināmas bažas, ka arvien vairāk pianisti vairs nebūs ieinteresēti piedalīties festivālā, stāstīja N.Vecvagare.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja