Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pianisti Jautrīte Putniņa un Uģis Krišjānis muzicēs koncertā "Vecs vs. Jauns"

Izcilā latviešu pianiste Jautrīte Putniņa, kurai viņas labākajos karjeras gados, padomju laikā publiskas koncertēšanas iespējas diemžēl bija liegtas, kopā ar  jauno pianistu, latviešu kamermūzikas popularizētāju un koncertu organizētāju Uģis Krišjāni ir izveidojuši programmu  "Vecs vs. Jauns", kurā iekļauta gan angļu baroka lielmeistaru Georga Frīdriha Hendeļa un Henrija Persela kompozīcijas, gan arī jaunā latviešu komponista Kristapa Pētersona cikls „Debesu Akustika” klavierēm, kontrabasam un teicējam.


Koncerts, kurš notiks 30. martā plkst. 19 Jaunā Rīgas teātra kamerzālē, netieši veltīts nozīmīgiem gadu skaitļiem: gan H. Persela 350 gadu jubilejai, gan arī abu pianistu apaļajām jubilejām. Topošā programma veidos savdabīgu retrospekciju uz pianistiem tik nozīmīgo komponistu daiļradi. Jautrīte Putniņa, kura ir pazīstama ar individuālām un spilgtām mūzikas interpretācijām un ir aktīva senās taustiņinstrumentu mūzikas un cita maz spēlēta repertuāra popularizētāja, izpildīs G.F.Hendeļa un H.Persela asprātīgās miniatūras. Savukārt Uģis Krišjānis pirmatskaņos jau sevi pierādījušā jaunā komponista, domubiedra Kristapa Pētersona klavierciklu ”Debesu akustika”, kas veidota kā autora skatījums uz Visuma kārtību, zvaigznājiem un cilvēka vietu plašajā izplatījuma telpā. Skaņdarbu pianistam palīdzēs atklāt autors, spēlējot kontrabasu. Būs arī teicējs – JRT aktieris un režisors Varis Piņķis.

Uģis Krišjānis atklāja, ka sarīkot kopīgu kamermūzikas vakaru vēlējies arī tāpēc, ka Jautrīte Putniņa viņam ir "Skolotāja ar lielo burtu. Patiesībā, pateicoties visvairāk tieši pianistei , joprojām aktīvi darbojos mūzikā un meklēju ceļus uz mūzikas visdziļākajiem slāņiem. Viņas aizraujošā vitalitāte, dziļā mūzikas sapratne, atvērtība jaunajam lika man saprast, ko nozīmē izcils mūziķis!", atzīst U.Krišjānis. „Jautrītei Putniņai piemīt ne tikai reti sastopama, neizmērojami dziļa mūzikas izpratne, bet arī tikpat neaptverama tās mīlestība, kas neatstāj vienaldzīgu pat visbiezādaināko klausītāju," saka komponists Jēkabs Nīmanis. „Jautrīte Putniņa ir ārkārtīgi tiešs cilvēks, tādēļ viņu vai nu mīl vai nīst. Kopš pirmoreiz dzirdēju Jautrītes klavierspēli, esmu kvēla viņas talanta pielūdzēja. Māksliniece ir fascinējošā personība ar plašām zināšanām, bagātu un apbrīnojamu pianistes harismu," -uzskata pianiste Liene Circene.
Koncertu organizē JRT Kultūras nams sadarbībā ar Valmieras Mūzikas skolu. Ieejas maksa – ziedojums māksliniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja