Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +24 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pirmā Intardiena nebūs pēdējā! Intars Busulis 1. jūlijā rīko Intardienu dzimtajos Talsos

"Mēs sākam jaunu notikumu, ko veidosim par tradīciju, kad Intara vārdadienā – 1. jūlijā – Talsos pulcēsies džeza mūzikas mīļotāji," saka populārais latviešu dziedātājs Intars Busulis. Domāts – darīts! Viņa dzimto pilsētu Talsus 1. jūlijā pieskandinās Intardiena, kurā gaidīti visi, kas vēlas muzicēt, klausīties un ļauties.

"Sāksim ar mazumiņu – vienas dienas pasākumu. Visas dienas garumā Talsu evaņģēliski luteriskās baznīcas laukumā muzicēt aicināti gan jaunie, talantīgie izpildītāji, gan pieredzes bagātie mūziķi. Pēcpusdienā, pirms dosimies nelielā, bet notikumiem bagātā pārgājienā pa Talsiem, mūs plkst. 16.00 priecēs pianista Matīsa Žilinska trio un plkst. 17.00 – Miķelis Dzenuška ar savu Uzvaras bulvāri. Plkst. 19.00 notiks Lielais Intardienas koncerts ar Latvijas Radio bigbendu un pašu vārdadienas gaviļnieku, bet koncertu vadīt solījies aktieris Intars Rešetins. Un vēl! Kas nebijis – Jazz nakts baznīcā plkst. 23.00 ar talantīgo Paulu Saiju un Latvijas Radio bigbenda grupu." Bet tas vēl nav viss. Būs arī mākslinieku un amatnieku darbnīcas un meistarklases, kā arī Imantu godināšana, jo tā sauc dziedātāja tēvu. Skaidrības labad – viss baudāms bez maksas, izņemot Intardienas Lielo koncertu un Džeza nakti baznīcā.

"Laipni aicināti baudīt vasaru un skaistu mūziku Talsos pirmajā Intardienā! Svinēsim ar Intardienas svētku sajūtu," aicina Intars Busulis, atzīstoties, ka rīkot Intardienu viņu pierunājis Kaspars Upaciers. "Esmu piedzimis Talsos, bet, dzīvojot Ģibuļu pagastā, Pastendē, gājis Talsu Mūzikas skolā. Intardienai jānotiek vecajā, galvenajā Talsu laukumā. Tagad Talsu centrs ir pārcēlies uz stāvlaukumu, bet es gribu atkal iepūst dzīvību baznīcas laukumā, kur ulmaņlaikos risinājās 18. novembra parādes un citi godi, cilvēki pulcējās pilsētas svētkos," stāsta Intars Busulis. "Ar baznīcas laukumu man saistās nākotnes plāni, sapņoju tur vienā no mājām ierīkot kafejnīcu. Baznīckalnā ir Intara Busuļa soliņš. Būs jautrs pasākums, kurā esam apņēmušies gan muzicēt, gan izklaidēt skatītājus ar stulbiem jokiem."

Intars Busulis uzsver, ka šie noteikti nebūs viņa koncerti, taču viņš, protams, piedalīsies gan lielajā bigbenda koncertā, gan Paulas Saijas koncertā baznīcā. "Lielajā koncertā atskaņosim arī jauno Intardienas himnu, kuru tikko būsim noskaidrojuši konkursā. Epastā ienākušas jau 28 dziesmas, uzvarētājs tiks pie lietota Opel Corsa auto ar 85 000 km nobraukumu no Luks Auto Talsi. Tā jau stāv pie Talsu kultūras nama un gaida savu komponistu. Tehniskā apskate ir spēkā līdz nākamā gada 4. jūlijam, komponists varēs gadu braukt bez raizēm." Sīkāk – www.intardiena.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja