Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Policistu darbs padarīts

Trio The Police nospēlējis pēdējo koncertu karjerā

"Tas bija milzīgs gods apvienot spēkus ar labiem draugiem. Šīs turnejas lielākais triumfs ir tas, ka mēs tomēr neesam cits citu nožņauguši — un nevar jau teikt, ka mums nebija šādu domu," pirms nedēļas, 7.augustā, Ņujorkā notikušajā britu trio The Police koncertā teica grupas basģitārists un vokālists Stings. Šovs Madison Square Garden arēnā pielika punktu The Police atkalapvienošanās turnejai — šī arī bija pēdējā iespēja koncertā redzēt kopā Stingu, ģitāristu Endiju Samersu un bundzinieku Stjuartu Koplendu. Mūziķi paziņojuši, ka trio The Police vairs neuzstāsies. Mūziķu konfliktu dēļ grupa izjuka 1984.gadā, atrodoties slavas zenītā. 23 gadus vēlāk — 2007.gada maijā — Vankūverā viņi sāka savu atgriešanās turneju, kas izrādījusies tik veiksmīga, ka turpinājās ilgāk nekā gadu. Tā kļuva par trešo visu laiku ienesīgāko koncertturneju mūzikas industrijas vēsturē — kases ieņēmumi sasniedza 358825665 ASV dolārus, uz 146 koncertiem bija pārdots 3 300 912 biļešu (turklāt grupa nospēlēja arī piecos festivālos), ziņo turnejas producents kompānija Live Nation.

Bez sentimenta


The Police karjera, kas sākās 70.gadu beigās, bija salīdzinoši īsa, bet ļoti produktīva. "Policisti" izgudrojuši novatorisku skanējumu, kurā tika apvienoti regejs, panks un new wave, un sacerējuši dažus no visu laiku populārākajiem radio hitiem — piemēram, Roxanne un Every Breath You Take. Šajā turnejā The Police uzstājās trijatā — bez papildu spēku pieaicināšanas. Mākslinieki klausītājiem piedāvāja ļoti koncentrētu un spēcīgi vīrišķīgu muzikālo substanci, pierādot, ka radošus cilvēkus var turēt kopā ne tikai personiskas attiecības, kas starp The Police dalībniekiem, šķiet, joprojām ir saspīlētas (katram mūziķim pat ir sava izeja/kāpnes no skatuves), bet arī muzikālas. Mūzikā viņi spējuši saglabāt to unikālo "jūtu ķīmiju", kurai nav nekāda sakara ar sentimentāliem nostalģiskiem pārdzīvojumiem, kas parasti ir atkalapvienošanās turneju efektīvākais ierocis.

Turnejas finālam tika izvēlēta Ņujorka, jo tieši šeit pirms 30 gadiem notika pirmais The Police koncerts Amerikā — leģendārajā pankmūzikas klubā CBGB, kura vēsturiskās telpas šogad kļuva par interjeru ASV modes mākslinieka Džona Varvatosa veikalam. Atvadu koncertā mūziķiem uz skatuves pievienojās Ņujorkas policijas departamenta ansamblis, ar kuru tika atskaņota dziesma Message in a Bottle, — šis drīzāk bija nevis muzikāls, bet gan simbolisks žests, Stings pat uzvilka Ņujorkas policista naģeni. Skanot hitam Every Little Thing She Does Is Magic, uz skatuves dejoja Stinga meitas.

Atvadu skūpsts


Vienu joku grupas līderis pataupīja līdz šova noslēgumam. Viņš nokāpa no skatuves, novilka kreklu un apsēdās krēslā, ļaujot seksīgām "frizierēm" noskūt sev bārdu. Viņas arī sniedza Stingam manikīra, pedikīra un masāžas pakalpojumus — tūkstošiem fanu zālē vēroja šīs procedūras uz lieliem ekrāniem. Nevainojami noskūto Stingu ieradās noskūpstīt uz lūpām bundzinieks Stjuarts Koplends, lai pārliecinātu publiku, ka viņi tomēr ļoti mīl viens otru un visi konflikti ir palikuši pagātnē.

Oktobrī grupa izdos CD/DVD albumu The Police: Certifiable, kurā ierakstīti pērn decembrī notikušie koncerti Buenosairesā. Albumā būs divi kompaktdiski un divi DVD, koncertierakstus papildinās dokumentāla filma par turneju, ko uzņēmis Stjuarta Koplenda dēls Džordans. Jau novembra beigās Stings turpinās savu turneju, kurā kopā ar lautistu Edinu Karamazovu atskaņos britu komponista Džona Doulenda (1563—1626) mūziku no sava "klasiskā" albuma Songs from the Labyrinth (2006). Koncerti notiks Austrālijā, Āzijā un AAE.

***

VISU LAIKU IENESĪGĀKĀS TURNEJAS


The Rolling Stones A Bigger Bang Tour, 2005—2007 558 miljoni ASV dolāru, 144 koncerti

U2 Vertigo Tour, 2005—2006 389 miljoni ASV dolāru, 133 koncerti

The Police Reunion Tour, 2007—2008 359 miljoni ASV dolāru, 151 koncerts

The Rolling Stones The Voodoo Lounge Tour, 1994—1995 320 miljoni ASV dolāru, 130 koncertu

The Rolling Stones Licks Tour, 2002—2003 312 miljoni ASV dolāru, 117 koncertu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja