Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Portishead "Third Island", The Last Shadow Puppets "The Age Of The Understatement", " The Very Best Of Billy Idol", The Kills "Midnight Boom"

Triphops

Portishead


Third Island

***** Beidzot iegūstot šo albumu kompaktdiska formātā, iespējams to noklausīties no sākuma līdz beigām tādā veidā, kāds tam piemērots vislabāk — laiski atguļoties un grimstot arvien dziļāk drūmi skaisto noskaņu spilvenos un ļaujoties Betas Gibonsas mūsdienu skumjākā sievietes vokāla jutekliskajiem pieskārieniem. Jo manis iepriekš jau iegādātais albums divās vinila platēs, kas turklāt griežas ar paātrināto parasti singlu ražošanā izmantoto 45.ātrumu, gan izceļ skaņu nianses, tomēr liek ik pēc piecpadsmit minūtēm iet pie atskaņotāja un uzlikt nākamo plates pusi, tātad uz mirkli tomēr atslēgties.

Portishead atgriešanās pēc desmit gadu klusēšanas, iespējams, nedaudz liks vilties viņu pirmo divu albumu Dummy un Portishead koncertos joprojām dāsni atskaņoto hitu apburtajiem, bet īstenajiem Bristoles grupas cienītājiem šī būs neskaitāmas reizes baudāma spokainu XXI gadsimta skaņu gleznu galerija, kurā ir savas vietas arī dejošanai.

***

Pops

The Last Shadow Puppets

The Age Of The Understatement


Domino

**** Grupas Arctic Monkeys solista Aleksa Tērnera samulsušā, vecmāmiņu un skolotāju mīluli atgādinošā puišeļa izskats nekad nav licies adekvāts viņa uz pankroka saknēm balstītajai grupai, kas jau ar debijas albumu tika pasludināta par desmitgades rokmūzikas klasiku un saņēmusi vairākas balvas. Tāpēc, manuprāt, likumsakarīgs ir šāds kopā ar senu draugu — The Rascals dalībnieku Mailzu Keinu tapis albums ar orķestra pavadītām perfektām dziesmām, kas vistrāpīgāk prasās pēc apzīmējuma "estrādes dziesmas ar roķīgu ievirzi", kur Tērners šķiet savā īstajā vietā un paliks tajā arī tad, kad Arctic Monkeys beigs darbību.

***

Izlase

The Very Best Of Billy Idol


Capitol

**** Nu jau arī Rīgā pabijušais Billijs Aidols parādījis, ka joprojām ir lieliskā formā un vecās diskopankrokenrola dziesmas, no kurām

dažas tapušas jau pirms gandrīz trīsdesmit, var nodziedāt nevainojami un tikpat labi kā jaunībā

prot it kā dusmīgi uzraut augšlūpas kreiso pusi. Tomēr jaunas

dziesmas netop kā agrāk, tāpēc vērts kārtējo reizi izdot savu klasiku ar hitiem Dancing With Myself, White Weddin, Rebel Yell, Mony, Mony, Speed, The Doors kaverversiju L.A.Woman u.c., pievienojot arī divas jaunas dziesmas, kurās Billijs nu jau izklausās kā vecais dzīvesgudrais Aidols. Otrajā diskā skatāmi klipi, kas līdz šim neesot atsevišķā izdevumā apkopoti, un tādu tipāžu kā Aidols patiešām ir vērts paskatīties arī darbībā.

***

Roks

The Kills

Midnight Boom


Domino

**** Pankblūza duets, kurā darbojas dziedātāja un ģitāriste Elisona Mošārta, kādreizējā Floridas pankgrupas Discount dalībniece, un bundzinieks, ģitārists, dziedātājs Džimijs Hainss, savā mūzikā atšķirībā no citiem slaveniem duetiem izmanto elektroniku. Viņu dziesmas ir raupji popsīgas, dejojamas un seksīgas, dziesma Good Bad Mourning jau pasludināta par XXI gadsimta Sunday Morning, ko The Velvet Underground debijas albumā dziedāja Niko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja