Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pūtēju orķestris "Rīga" koncertā spēlēs Gordona Gudvina džezu

Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” koncertā “Riga Jazz 2010” Lielajā ģildē 28. oktobrī plkst. 19 atskaņos Gordona Gudvina sacerētās un aranžētās džeza kompozīcijas, informēja orķestra mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone. Šo programmu orķestris sagatavojis diriģenta, pieredzējušā bigbendu muzicēšanas speciālista  Raita Ašmaņa vadībā. Koncertā piedalīsies orķestra „Rīga” bigbends, solisti Inga Bērziņa un Daumants Kalniņš, kā arī vokālā džeza grupa ”Assembly Singers”.

Amerikāņu komponists Gordons Gudvins (1954) ir viens no izcilākajiem mūsdienu džeza komponistiem. Jau kopš bērnības Gudvins iemīļojis džezu, roku un funk stilu. Viņam piemīt spēja kombinēt džezu ar jebkuru mūzikas stilu un savu pirmo kompozīciju bigbendam ”Hang Loose” viņš uzrakstījis vēl mācoties 7. klasē. Pēc Kalifornijas valsts universitātes absolvēšanas Gudvins sācis spēlēt Luija Belsona bigbendā. 2000. gadā G. Gudvins nodibināja savu bigbendu ”The Big Phat Band”. Lietojot līdzīgu instrumentāriju, kāds raksturīgs tradicionālajiem 1930. - 1940. gadu bigbendiem, G. Gudvina bigbends iegūst mūsdienīgu skanējumu, ko īpašu dara mūziķu virtuozitāte. Savam bigbendam G. Gudvins ne tikai komponē un aranžē, bet pats arī spēlē taustiņinstrumentus un, dažkārt, tenorsaksofonu. “Gordon Goodwin’s Big Phat Band” ir viens no lielākajiem džeza ansambļiem pasaulē. Tajā spēlē 18 Losandželosas mūziķi. Bigbends jau ieskaņojis sešus  albumus, no kuriem 2009. gadā izdotais, kopā ar Deivu Sībelu ieskaņotais ieraksts “The Big Phat Band” ir astoņkārtējs “Grammy” balvas nominants. Pats G. Gudvins ir trīsreiz ieguvis “Emmy” balvu, un nopelnījis arī “Grammy” balvu kā labākais instrumentālā aranžējuma veidotājs filmai ”Lieliskie” (“The Incredibles”). G. Gudvins uzstājies arī ar tādām popmūzikas zvaigznēm kā Madonna, Kristīna Agilera, Selīna Diona un citiem. Viņš piedalījies arī vairāku filmu tapšanā, no kurām populārākās ir „Nacionālie dārgumi”, „Armagedons”, „Nozust 60 sekundēs”, „Ķeriet Smārtu” un citas. G. Gudvinam ir izcila reputācija, pateicoties komponēšanas, aranžēšanas un spēlēšanas prasmei.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā par Ls 5 līdz Ls 10. Uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja