Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Radio koris un Santas Ratnieces Sālsezers labāko desmitniekā konkursā ROSTRUM

Latvijas Radio kora ieskaņotais Santas Ratnieces skaņdarbs Sālsezers (Saline) iekļuvis labāko darbu desmitniekā UNESCO Starptautiskās Mūzikas padomes komponistu jaundarbu radio ierakstu skatē ROSTRUM. Skates uzvarētājdarbs ir Francijas Radio piedāvātais japāņu komponistes Misato Močizuki (Misato Mochizuki) orķestra skaņdarbs Zilā stunda (L’heure bleue), bet jauno komponistu grupā – Florāna Moča (Florent Motsch) Vēja atmiņa (Memoire du vent).


Skatē šogad piedalījās vairāk kā 50 skaņdarbu no 27 valstīm. Līdz ar S.Ratnieces Sālsezeru no latviešu mūzikas tika piedāvāts arī Gundegas Šmites skaņdarbs stīgu orķestrim un elektronikai Yellow-Red-Blue Normunda Šnē diriģēto Rīgas Kamermūziķu 2005.gada koncertierakstā.


Radio delegātu balsojuma rezultātā ik gadus izraugās 10 labākos skaņdarbus, no kuriem viens tiek atzīts par vislabāko un 3 jauno komponistu (līdz 30 g.v.) darbi, no kuriem viens saņem augstāko vērtējumu. Pēc gada tiek apkopotas ziņas par to, cik raidstacijās darbi ir izskanējuši. Tā Andra Dzenīša Nepabeigtā simfonija no multimediālās operas Tavas klusēšanas grāmatas, ir izskanējusi septiņās pasaules valstīs (Latvijas Radio 3 - Klasika ROSTRUM šo skaņdarbu piedāvāja pagājušogad).


No Latvijas Radio 3 - Klasika piedāvātajiem skaņdarbiem labāko desmitniekā savulaik iekļuvušas Selgas Mences Dziesmas divām klavierēm, Artūra Maskata Concerto grosso un Pētera Butāna Mēness starus stīgo. Santas Ratnieces skaņdarbs sens nacre 2004.gadā un Ērika Ešenvalda Leģenda par iemūrēto sievu 2006.gadā bija vislabākie jauno komponistu grupā, bet Mārtiņa Viļuma Laiks mirguļo 2005.gadā kļuva par visas skates uzvarētājdarbu. ROSTRUM ikgadējā skate šogad Dublinā notika jau 55.reizi. Latvijas Radio 3 Klasika tajā pārstāv Latviju jau kopš 1993.gada. Latvijas Radio 3 Klasika 18.jūnijā plkst.20.10 skanēs abi šī gada ROSTRUM uzvarētājdarbi, kā arī Santas Ratnieces Sālsezers Latvijas Radio kora ieskaņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja