Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgā uzstāsies Elizejas lauku orķestris

26.martā plkst. 19.30 Lielajā ģildē uzstāsies Elizejas lauku orķestris, informē "Latvijas Koncertu" vadītāja Rinta Bružēvica. Kopā ar orķestri muzicēs arī pasaulslavenais itāļu baroka vijolnieks Džuljāno Karminjola, atskaņojot Luidži Bokerīni, Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbus.

Elizejas lauku orķestris ir augstākās klases (jeb A kategorijas) orķestris, kas izveidots 1991.gadā pēc pasaulslavenā diriģenta Filipa Herevēges un Parīzes Elizejas lauku teātra direktora Alēna Direla ierosmes. Orķestris ir īpašs ar to, ka spēlē vēsturiskos 18.gadsimta instrumentus.

Atskaņojuma vadītājs Rīgā būs orķestra pirmā vijole Alesandro Moča — tas nozīmē, ka, spēlējot vijoli, Moča pildīs ari diriģenta funkcijas tā, kā bija pieņemts Mocarta laikā. Koncertā skanēs slavenā menueta autora Luidži Bokerīni simfonija ar nosaukumu "Velna nams", Jozefa Haidna 85. simfonija (Marijas Antuanetes iecienīts opuss) un divi Mocarta vijoļkoncerti. Moča būs līderis Bokerīni un Haidna mūzikā, savukārt Mocarta koncertos dzirdēsim vienu no pasaules labākajiem vijolniekiem Džuljāno Karminjolu. Viņa starptautiskā karjera sākās salīdzinoši nesen – 21. gadsimta sākumā ar ASV debiju Ņujorkas Linkolna centrā festivālā "Mostly Mozart" un uzstāšanos pasaules lielākajā vasaras mūzikas festivālā "BBC Proms" Londonā.

Biļetes uz Elizejas lauku orķestra koncertu par Ls 5-40 var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā - www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja