Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgā viesosies Transilvānijas metālisti Negura Bunget

Svētdien, 1. jūnijā klubā „Melnā Piektdiena” uzstāsies Transilvānijas rituāli atmosfēriskā black metal vienība NEGURA BUNGET. Grupas Negura Bunget mūzika ir emocionāli piesātināts ceļojums. Civilizācijas neskartas dabas majestātiskums, rumāņu tradicionālā kultūra un mitololoģija un cilvēka dzīļu noslēpumi, pārvērsti spilgtās muzikālajās vīzijās.

Negura Bunget tulkojumā no senās rumāņu valodas apzīmē melnu miglu, kas kāpj no dziļa, tumša meža. Šis nosaukums pauž atmosfēru, ko grupas dalībnieki vēlas radīt savā mūzikā. Senākās valodas daļas izmantojums simbolizē būtisko Rumānijas vēstures ietekmi grupas daiļradē. Viņu mūzika ir emocionāli piesātināts ceļojums. Civilizācijas neskartas dabas majestātiskums, rumāņu tradicionālā kultūra un mitololoģija un cilvēka dzīļu noslēpumi, pārvērsti spilgtās muzikālajās vīzijās.Grupas sākotne rodama 1994. gada nogalē. Tolaik dueta nosaukums bija Wiccan Rede. Pēc viena demo, albuma un mini albuma izdošanas klajā nāca trīs pilnmetrāžas albumi Maiastru Sfetnic, ‘N Crugu Bradului un OM. 2000. gadā iznākušais Maiastru Sfetnic guva lielu atzinību klausītāju vidū, un grupa noslēdza līgumu par trīs albumu ierakstīšanu ar respektablo Code 666 kompāniju. Sākās koncertdarbība Eiropā, prezentējot savu muzikālo materiālu plašākai publikai. 2002. gadā iznāk gandrīz stundu garais 4 dziesmu albums ‘N Crugu Bradului. Iecere notvert Transilvānijas specifisko noskaņu un pārvērst to muzikālā formā izdevās lieliski. Garas, episkas dziesmas mijas ar ātrākām, skumju cauraustām, tiek izmantoti senie tautas instrumenti. Limitētā izdevumā šis disks tika izdots kopā ar A5 formāta bukletu, kur bija arī daļa no Transilvānijas meža priežu skuju formā. Albums tika novērtēts kā grupas vislabākais veikums, izpelnoties atzinīgas recenzijas gan profesionāļu, gan ierindas klausītāju vidū.Jaunākais Negura Bunget veikums ar nosaukumu OM iznāca 2006. gadā, muzikāli un atmosfēriski turpinot savu konceptuālo pieeju black metālam. Albums saņēma augstu novērtējumu ekstremālās mūzikas presē, piemēram, tas tika novērtēts kā otrs labākais 2006. gada albums britu žurnālā Terrorizer.

Kā iesildītāji pirms rumāņu māksliniekiem uzstāsies pašmāju Nycticorax, Apocatastasis, Requitall. Biļetes koncerta dienā kluba Melnā Piektdiena kasē - Ls 5. Koncerta sākums plkst.19, klubs atvērts no plkst. 18.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja