Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas Doma kora skola svin piecpadsmitgadi

Rīgas Doma kora skola atzīmēs 15 gadu jubileju ar diviem vērienīgiem koncertiem, kuros katrā piedalīsies trīs skolas kori — starptautiski slavenais Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris un skolas mācību koris. Garīgās mūzikas koncertā, ko diriģēs Mārtiņš Klišāns, Aira Birziņa un Ferijs Millers, Rīgas Domā 25.aprīlī plkst.17 skanēs H.Persela, V.Tallisa, V.Bērda, G.F.Hendeļa, F.Mendelszona

–Bartoldi, J.Brāmsa, J.G.Reinbergera, E.L.Vēbera, J.Kalniņa skaņdarbi. Kopā ar koriem muzicēs ērģelniece Vita Kalnciema, piedalīsies skolas solisti un ansambļi. Jubilejas koncertā Lielajā ģildē 28.aprīlī plkst.18 minētie kori muzicēs A.Birziņas, Mārtiņa Klišāna, Artūra Ancāna, Kaspara Ādamsona, Aināra Rubiķa, Jāņa Liepiņa vadībā. Uzstāsies skolas absolventu zieds: vokālās grupas Cosmos un Framest, pie klavierēm būs Raimonds Pauls. Jubilejas koncerta režisore ir Mirdza Zīvere, koncertu vadīs RDKS bijušie skolnieki Jolanta Strikaite un Kristaps Šoriņš.

Rīgas Doma kora skola darbību sāka 1994.gada 12.jūlijā. Mācības 12 klasēs sāka 83 audzēkņi. Šogad skolā mācās 252 audzēkņi, strādā 130 skolotāji un skola pēc ISEC Valsts centralizēto eksāmenu rezultātiem pērn bijusi 1.vietā (starp skolām ar mazāk nekā 600 audzēkņiem). "Jutām, ka visi dziedošie zēni nekļūs par mūziķiem. Ko darīt? Vajadzēja radīt īpašu modeli ar nopietnu vispārējās izglītības programmu. Esmu pārliecināts, ka mūsu muzikālās un vispārējās izglītības piedāvājums ir harmoniski vissabalansētākais. Mūsu audzēkņiem vienmēr būs izvēle. Mums nav par katru cenu jāuzražo kārtējais mūziķis. Ir svarīgi atrast arī citus talantus un dotības. Mūzika katram būs kā stimuls, kā palīgs tieksmē pēc pilnības un harmonijas jebkurā citā sfērā," intervijā Mūzikas Saulei (nr.2/2009) stāsta skolas izveidošanas iniciators un direktors Jānis Erenštreits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja