Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Rojā norisināsies Latvijas pūtēju orķestru svētki

Sestdien, 20. jūlijā, plkst. 19.00 Rojas brīvdabas estrādē notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki Jūra krāc un taures pūš, pulcējot uz vienas skatuves Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pūtēju orķestrus.

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku starplaikā rīkotais koncerts būs veltīts jūras īpašajai lomai piejūras kopienu kultūras tradīciju attīstībā, tās klātesamībai cilvēku ikdienā un svētkos, jūrai kā dzīvības un arī bīstamības avotam. “Tāpat kā jūras braucējiem miglainā dienā ceļu rāda miglas taures signāli, tāpat mūs nākamajiem dziesmu un deju svētkiem tuvina katrs koncerts,” stāsta svētku režisore Inita Pelse. “Latvijas pūtēju orķestru svētkos kāds muzikants, kura lomā iejutīsies aktieris Gundars Grasbergs, dosies šai ceļā kopā ar savu instrumentu, gan iepazīstot skumjas par aizgājušo, gan uzgavilējot mīlestībai un dzīves priekam.”

11 pūtēju orķestriem, kopumā 270 mūziķiem, koncertā pievienosies solisti Rūta Pāvulēna (vokāls) un Andris Ābelīte (vokāls, trompete). Koncerta mākslinieciskā vadītāja, Kurzemes novada pūtēju orķestru virsdiriģenta Gunta Kumačeva sarūpētajā svētku programmā izskanēs vairāki skaņdarbi, kuros liela nozīme jūras klātbūtnei. To vidū: komponista Ziedoņa Lindes dziesma Atgriezties Rojas kāpās Raita Rēriha aranžējumā, Jūrnieku deja no Andra Riekstiņa svītas Sena partita, Raimonda Paula leģendārā melodija no kinofilmas Ilgais ceļš kāpās Aivara Krūmiņa aranžējumā un citi.

Godinot komponista Jura Kulakova piemiņu, pūtēju orķestri atskaņos viņa opusu Aeternus. Klausītājus priecēs oriģinālskaņdarbi un aranžējumi, kuru autori ir Gunārs Ordelovskis, Raimonds Pauls, Rihards Zaļupe, Raitis Ašmanis, Aivars Krūmiņš, Andrejs Cepītis, Jānis Ābols un citi. Turpinot atbalstīt Ukrainu arī mūzikā, svētku programmā iekļauts ukraiņu komponista Igora Podklada Ukraiņu maršs (Марш сотні) – 20. gadsimta 90. gados rakstīts skaņdarbs ar ukraiņu tautasdziesmu tēmām no komponista operetes Konotopoles ragana. Svētkiem noslēdzoties, plkst. 21.30 ikviens aicināts uz pūtēju orķestru zaļumballi Rojas brīvdabas estrādē.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Latvijas pūtēju orķestru svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs kopā ar Talsu novada pašvaldību un Rojas kultūras centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja