Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rokmūzikas vokālista balss, kas modināja. Koncertā pieminēs leģendāro Opus Pro dziedātāju Alex

Tikai dažu rokmūzikas vokālistu balsis prasās salīdzināt ar varenajām baznīcu ērģelēm vai trauksmes sirēnām, kam jāpamodina pat mirušie, mēģinot formulēt vārdos to plašumu, ko klausītājs var sajust, kad tās ieskanas.

Dziedātājam, kuru pazinām ar skatuves vārdu Alex, tāda balss bija, un par to varēja pārliecināties Opus Pro koncertos, kad Led Zeppelin un Deep Purple dziesmu kaverversijās Alex tika galā ar Roberta Plānta un Īana Gilana vokālajām partijām, kas joprojām ir vienas no sarežģītākajām rokmūzikas vēsturē.

Diemžēl pagājušā gada Ziemassvētkos Alex dabas dāvātais un smagā roka dziedāšanai izkoptais instruments apklusa uz visiem laikiem. Tagad to var dzirdēt tikai ierakstos, kuru ir tik daudz, cik ir, bet piemiņas koncerti ir kā cieņas izrādīšanas akti, kuros cilvēki uz skatuves un tās priekšā atdod godu vērtībai, kas mums savulaik ir tikusi dota.

Tāpēc XX gadsimta astoņdesmitajos gados izveidotās rokgrupas Opus Pro dziedātāja Alex atceres koncertā Zvaigznes ceļš 6. augustā Lielvārdes parkā blakus vēsturiskajām pilsdrupām Daugavas krastā uzstāsies daudzi Latvijas rokmūzikas pārstāvji, lielākoties veterāni, kuru dzīvais sniegums mums šai saulē vēl pieejams, bet laiks nav apturams.

Protams, koncerta centrālā persona būs par vienu no mūsdienu latviešu pazīstamākajām popzvaigznēm kļuvusī Alex meita Aija Andrejeva, kura daudz dziedājusi arī duetā ar tēvu un bijusi šī koncerta iniciatore. Neiztiks arī bez Opus Pro spēcīgā mūziķu sastāva, kura ģitārists un daudzu grupas hitu autors Harijs Zariņš savulaik ir stāstījis par diemžēl nerealizēto, latviešu mitoloģijā balstīto koncertprogrammu, kas tiktu krāšņi papildināta ar iespaidīgām dekorācijām, iedvesmojoties no Opus Pro globālā parauga – angļu grupas Iron Maiden, kuras šogad beidzot notikušo pirmo uzstāšanos Rīgā Alex nesagaidīja.

Piemiņas koncertā piedalīsies arī komponists Zigmars Liepiņš, kurš Opus Pro ir spēlējis taustiņinstrumentus, viņa amata brālis Uldis Marhilevičs, dziedātāji Jānis Aišpurs, Ivo Fomins, Dināra Rudāne, Olga Rajecka, Atis Ieviņš, grupas Dagamba, Credo, Colt, Very Cool People, Laime pilnīga, Laika suns, roka ģitāras virtuozi Ainars Virga un Armands Alksnis, ar savu uz priekšu salīkušo stāvu, neiztrūkstošo pīpi un "brillīti" vienmēr kolorītais basa spēles meistars Muravejs, Antra Stafecka un citi mākslinieki, kas sagatavojuši zināmām un mazāk dzirdētām Opus Pro dziesmām aranžējumus savā stilā. Tas piešķirs koncertam īpašu skanējumu un vienreizējas klātbūtnes sajūtu, kas video vai audio ierakstos nav noķerama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja