Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Roku rokā ar ukraiņu mūzikas talantiem. Kuldīgā sākas ukraiņu un latviešu mūziķu koncertsērija

Koncertsērijā Roku rokā Kuldīgā no 25. novembra līdz 13. janvārim latviešu mūziķi uzstāsies kopā ar mūziķiem, kuri mūsu valstī nonākuši no kara plosītās Ukrainas.

Līdz ar atbalstu Ukrainai trīs koncerti piedāvā izbaudīt iedvesmojošu ceļojumu jaunradītajā ukraiņu un latviešu mūzikas pasaulē.

Vispirms Kuldīgas Jauniešu mājā 25. novembrī plkst. 18.00 muzicēs Shakima trio: ukraiņu dziedātāja, folkloriste un vijolniece Šakima Garuntsa, ģitārists Jānis Ruņģis un basģitārists Ainārs Majors. Ar daudzkrāsaino balsi apveltītā Šakima dzied dažādu stilu mūziku. Ģitārists Jānis Ruņģis veido trio ritma pasauli, savukārt basists Ainārs Majors ir arī Shakima trio mākslinieciskais producents. Grupa jau kopš pavasara aktīvi iekļaujas Latvijas mūzikas dzīvē, pārstāvot pasaules mūzikas un ethno ambient stilu. Koncertā Kuldīgā trio prezentēs savu tikko iznākušo debijas albumu Vysoko.

Klavins Piano koncertzālē 16. decembrī plkst. 18.00 īpaši šim projektam izveidotā triju mūziķu apvienība atskaņos Ziemassvētku mūzikas klasiskās melodijas un ukraiņu tradicionālo ziemas saulgriežu mūziku. Apvienības sastāvā ir jaunā, talantīgā pianiste Evija Auziņa no Kuldīgas, kuras izpildījumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Dāvida Kļaviņa konstruētā un Kuldīgā ražotā unikālā instrumenta – klavieru Una Corda – skanējumu. Ukrainu mūziķus apvienībā pārstāv vijolniece Nina Hanetska, kura strādājusi Harkivas un Černihivas simfoniskajos orķestros, bet šobrīd ir LNSO sastāvā, kā arī etnomūziķe Darja Leleko, kura koncertā spēlēs ukraiņu tradicionālo mūzikas instrumentu bandūru un dziedās. Darja ieradusies Latvijā no Mikolajivas, kur strādājusi par aktrisi Mikolajivas Drāmas un muzikālajā teātrī.

Kuldīgas Kultūras centrā 13. janvārī plkst. 18.00 uzstāsies latviešu un ukraiņu mūziķu grupa Varakuta. Katrai grupas dalībniecei ir bijis savs ceļš mūzikā un līdz ar to arī savs unikāls skanējums un pieeja – džezs, estrādes mūzika, autentiskā tautas mūzika, kormūzika vai pat rokmūzika. Varakuta sastāvā ir populārā latviešu mūziķe ar saknēm Ukrainā Katrīna Gupalo un ukraiņu dziedātājas Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jacenko un Larisa Šelesta, kuras kopā pirmo reizi uzstājās Andreja Osokina Brīvības festivālā Ukrainai šā gada vasarā. Koncertā skanēs romantiskas, emocionālas, enerģiskas un pacilājošas ukraiņu dziesmas, romances un tautasdziesmas, kā arī īpaši dvēseliskas latviešu autoru kompozīcijas. Koncertus rīko Kuldīgas pašvaldība ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, visi koncerti pieejami bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja