Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

RPIVA sieviešu koris Balta uzvar Starptautiskā konkursā Slovākijā

XIX Starptautiskajā garīgās mūzikas koru konkursā BALTA iegūst 1. vietu Zelta līmenī.Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas (RPIVA) un Rīgas domes Kultūras deparamenta sieviešu koris "Balta" izcīnījis laureāta titulu XIX Starptautiskajā garīgās mūzikas koru konkursā Námestovo (15. – 17.05) Slovākijā, iegūstot 1.

vietu Zelta līmenī. Turklāt kora diriģentei un mākslinieciskajai vadītājai, RPIVA profesorei Mārai Marnauzai piešķirta arī konkursa starptautiskās žūrijas speciālbalva „Labākākais diriģents”.Konkurss noritēja Námestovo – gleznainā pilsētā Slovākijas Ziemeļos, Oravas augstienē. Konkurss ik gadus notiek par godu izcilajam slovāku tautas izglītotājam bīskapam Janam Voitašekam (1877. – 1965.), kurš savas dzīves laikā iestājies par savas tautas izglītību un kultūru.

Koris "Balta"  dibināts 1999. gadā un arī iepriekš uzrādījis augstu māksliniecisko līmeni Latvijā, kā arī guvis izcilus sasniegumus ārzemēs, iegūstot godalgotas vietas starptautiskos konkursos Budapeštā (Ungārija), Pardubicē (Čehija), Vīnē (Austrija), Klaipēdā (Lietuva) un citur. Kora repertuārā īpaši nozīmīga vieta piešķirta latviešu mūsdienu komponistu oriģināldziesmām un tautas dziesmu apdarēm. Tiek dziedāta dažādu laikmetu un stilu mūzikai. Kora perspektīvas saistās ar jaunu programmu iestudēšanu, sasaistot augsti māksliniecisku dziedājumu ar skatuves horeogrāfiju un režiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja