Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rutuļa vienkāršie ritmi

"Lauvas tiesa darbu jau pabeigta; atlicis vien ierakstīt divas dziesmas," priecājas Normunds Rutulis, stāstot par darbu pie jaunā albuma Vēlreiz mājās tapšanas. Klajā tas nāks augusta beigās. Vispirms viņš ierakstījis Smiltenes dziesminieka Viktora Tilčika dziesmu Vēlreiz mājās, kas bijusi paredzēta Mātes dienai veltītajai izlasei. "Ar šo dziesmu nedaudz atkāpos no savu divu iepriekšējo albumu stilistikas, vairāk pievēršoties vieglajai mūzikai, kas tik ļoti patīk Latvijas Radio 2 auditorijai. Turklāt saņēmu daudz labu vārdu gan no kolēģiem mūziķiem, gan tiem radiniekiem, kuri man vispār nekad neko nav teikuši," dziedātājs smaida, piebilstot, ka šis fakts viņā izraisījis patiesu izbrīnu, un atklāj, ka sākumā viņam šķitis — šis gabals nepavisam nav man. "Pavisam negaidīti izrādījās, ka tā ir populārākā izlases dziesma…" Tad arī Normundam Rutulim ienākusi prātā ideja, ka varētu izdot albumu, nosaucot to šīs konkrētās dziesmas vārdā. "Iespējams, tas asociējas ar dziesmu Nekur nav tik labi kā mājās, taču šis vārdu salikums man ir ļoti tuvs," stāsta Normunds Rutulis.

No "velna duča" nebaidās


Meklējot dziesmas jaunajam albumam, Normunds Rutulis ņēmis vērā, ka Vēlreiz mājās uzrakstīta valša ritmā — taktsmērā, kas patīk lielai daļai klausītāju. "Sapratu, ka pārējās dziesmas nedrīkst krist ārā no stila. Man bija svarīgi, savu "funktieri" savienotu ar to, ko grib dzirdēt klausītājs," stāsta Normunds Rutulis. Šim nolūkam noderējušas dziesmas, kas bija rakstītas iepriekšējam albumam, taču dažādu iemeslu dēļ tajā netika iekļautas — gan Imanta Pauras dziesma Trīs, četri, divas Aivara Hermaņa un Igo sacerētas dziesmas, arī vairāki Gunāra Freidenfelda skaņdarbi. "Viena no dziesmām ierakstīta diksilenda stilā, tajā es arī drusku iestepoju. Būs arī bosanovas ritmi," mūziķis stāsta, uzsverot — tad jau redzēs, kā klausītāji to visu pieņems. Nospriežam: ja jau latvieši aizraujas ar salsu un tango, gan arī šī mūzika viņiem ies pie sirds.

Starp citu, mūziķi neuztrauc fakts, ka albumā būs trīspadsmit dziesmu — šis skaitlis viņam pat patīkot. "Vēl tikai jāizdomā, kādā secībā dziesmas likt albumā, un jāpastrādā pie dizaina," viņš nosaka.

Atkal domā par stepu


Tā kā Normunds pirms pāris gadiem aizrāvās ar stepa dejošanu, taujāju, kā šajā jomā viņam sokas tagad. "Jāatzīst, ka esmu drusku pagājis malā. Agrāk gan mēdzu katru dienu vismaz vienu stundu pamācīties. Bet tagad mājās apstākļi īsti neļauj." Izrādās, ka šo nodarbi mazliet piebremzējusi dēlēna Edvarda piedzimšana, savukārt meita Linda stepu pamēģinājusi, bet pagaidām nolēmusi, ka tas nav viņai. "Var jau būt, ka stepu atsākšu — tad, kad Edvards paaugsies. Varēsim dejot abi kopā," Normunds Rutulis smaida un atklāj, ka esot nolēmis pēc diviem gadiem realizēt kādu interesantu projektu: iestudēt stepa priekšnesumu un to publiski nodejot. To viņš 2005. gadā, ciemojoties Amerikā, kur nopircis speciālos stepa apavus, apsolījis savām meitenēm — sievai Ilutai un meitai Lindai. "Galvenais ir visu pareizi saplānot un samenedžēt. Vēl jau man jādomā par jaunā albuma prezentāciju un koncertiem. Pagaidām esmu sarunājis tikai pāris koncertu Latvijas mazpilsētu klubos un kultūras namos. Lielajās pilsētās cilvēkiem tāpat izklaižu pietiek, bet lielos koncertus šogad nerīkošu," ir pārliecināts Normunds Rutulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja