Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sāk ar lielajiem jautājumiem

Mazās Mežotnes pils 13. sezonu atklās jauns mūziķu trio.

Mazās Mežotnes pils trīspadsmito koncertsezonu atklās starptautiski atzītu Latvijas mūziķu trio – čelliste Anna Veselova, vijolniece Paula Šūmane un altiste Jevgēnija Frolova. Koncertā 7. maijā plkst. 19.00 viņas spēlēs izsmalcinātu latviešu mūzikas programmu, kurā būs pārstāvēti komponisti Tālivaldis Ķeniņš, Agris Engelmanis, Aivars Kalējs un Gundaris Pone – katrs ar savu unikālo mantojumu dara bagātu mūsu kamermūziku.

"Mūsu vieno tas, ka visas trīs esam ieguvušas augstāko muzikālo izglītību Austrijā. Mums bija labs muzikālais un personīgais kontakts jau iepriekš, muzicējot citos ansambļos, tāpēc nebija šaubu, ka arī trio tas "strādās". Gan Paula, gan Jevgēnija bija uzreiz sajūsmā par manu ideju izveidot trio. Mums ir svarīga smalka, niansēta kamermuzicēšana, tieša komunikācija. Mūsu trio nav kultūras barjeras, un sadarbība ir ļoti viegla. Spēlēt kopā ar mūziķēm no Latvijas ir ļoti īpaša un silta sajūta. Strādājam ļoti pamatīgi un nopietni, jo mūs visvairāk interesē niansēta, izjusta un patiesa mākslas darbu interpretācija," atklāj stīgu trio idejas iniciatore, čelliste Anna Veselova.

Viņa studējusi Dānijā, Spānijā un Austrijā. Dzīvojot Vīnē un spēlējot dažādos orķestros, viņa izpaužas lielā dažādībā no klasiskās un romantiskās mūzikas koncertiem, operešu un mūziklu izrādēm līdz cross-over programmām un kinomūzikas ierakstiem Holivudas fimām, Netflix seriāliem un BBC dokumentālajām filmām. Šajā daudzveidībā līdz šim pietrūcis kamermūzikas un saiknes ar dzimteni, tāpēc Anna izveidojusi trio, kurā spēlē kopā ar spožo vijolnieci, daudzu starptautisko konkursu un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāti Paulu Šūmani un altisti, orķestra Kremerata Baltica mūziķi Jevgēniju Frolovu. Uzstāšanās Mazajā Mežotnes pilī būs trio debija. Raksturojot koncerta programmu, Anna Veselova uzsver, ka "katru tajā iekļauto latviešu mūzikas meistardarbu caurstrāvo lielo, eksistenciālo atbilžu meklējumi. Lai mūzika runā un atklāj to, kas vārdos nav izsakāms."

Koncerti Mazajā Mežotnes pilī sadarbībā ar Pētera Vaska fondu piedāvā augstu klasiskās mūzikas kvalitāti sirsnīgas satikšanās gaisotnē gleznainās Lielupes krastā, goda vietā ceļot latviešu mūziku un jaundarbu pirmatskaņojumus, aicinot mūsu spilgtākos mūziķus ar pasaulē sastaptajiem domubiedriem. Sezonu turpinās brālis un māsa, pianists Daumants Liepiņš un vijolniece Madara Liepiņa 3. jūnijā, čelliste Gunta Ābele un pianists Džovanni Fornazīni 30. jūlijā un dziedātāja Inga Kalna ar pianisti Diānu Ketleri 3. septembrī. Koncertus ieraksta Radio 3 Klasika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja