Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sākas Starptautiskais folkloras festivāls Baltica

No 5. līdz 9. jūlijam Rīgā un Vidzemē norisināsies Starptautiskais folkloras festivāls Baltica 2012, informēja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāve Inga Bika.Baltijas lielākos folkloras svētkus - festivālu Baltica 2012 - svinēs gan 173 Latvijas etnogrāfiskie ansambļi un folkloras kopas, gan tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki, gan arī ārvalstu grupas un stāstnieki no ASV, Itālijas, Ukrainas, Bulgārijas, Francijas, Izraēlas, Lietuvas, Zviedrijas, Igaunijas un Lielbritānijas.

Tradicionāli festivālā piedalās arī ārvalstu latviešu grupas un Latvijas mazākumtautību kolektīvi.Rīgas centrā un priekšpilsētās, Madonā, Turaidā, Siguldas novadā, Ikšķilē, Ķekavā, Barkavā, Cesvainē, Ērgļos, Koknesē un Ļaudonā piecas dienas notiks koncerti, tradīciju vakari, meistardarbnīcas, dažādi brīvdabas sarīkojumi, gadatirgus un stāstnieku vakari.Tāpat festivāla laikā notiks kinofestivāls Etno Baltica kinoteātrī Splendid Palace. Tā programmu papildinās Latvijas mākslas skolu bērnu animācijas filmas, kas tapušas gatavojoties šī gada festivālam. Rīgas pilsētas izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa būs apskatāma Baltijas valstu lietišķās mākslas izstāde Vainags, savukārt Rīgas Svētā Pētera baznīcā varēs apmeklēt Latviešu tautas lietišķās mākslas savienības 10 gadu jubilejas izstāde Māksla un amatniecība. Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu tapusi festivāla vizuālā identitāte – plakāts un vides objekti, no kuriem daļa jau tagad redzami Rīgā. Festivāls Baltica notiek kopš 1987. gada visās Baltijas valstīs, šogad Latvijā svinot 25 gadu jubileju. Katru gadu festivālam ir izvēlēta sava tēma, šogad - ceļš. Starptautisko folkloras festivālu Baltica 2012 rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Latvijas Folkloras biedrība un Rīgas, Madonas, Siguldas, Ikšķiles, Ķekavas, Barkavas, Cesvaines, Ērgļu, Kokneses pašvaldības un Turaidas muzejrezervāts.

Plašāka informācija pieejama festivāla mājas lapā www.festivalbaltica.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja