Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Sergejs Jēgers un "Sinfonietta Rīga" koncertturnejā uzstāsies sešās Latvijas pilsētās

Orķestris "Sinfonietta Rīga" savā šī gada plašākajā koncertturnejā pa Latviju dosies kopā ar populāro kontrtenoru Sergeju Jēgeru, informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītājs Ēriks Kibermanis. Ar sešiem koncertiem no februāra līdz aprīlim "Sinfonietta Rīga" un Sergejs Jēgers diriģenta Normunda Šnē vadībā koncertēs ārpus Rīgas – Mazsalacā, Siguldā,Valmierā, Ventspilī, Kuldīgā un Jelgavā.

“Vivaldi mūzika  nu jau, šķiet, likumsakarīgi  veido manas radošās biogrāfijas caurviju motīvu. Kā vērotājs es par to esmu lepns, kā procesa dalībniekam man tā ir meistarības kalve un ļoti augsta latiņa, uz kuru tiekties. Brīnišķīgi mākslinieki mani allaž saved kopā ar Vivaldi – Blumberga Venēcijas grāmata, mans skolotājs un guru Andreass Šolls, Inese Galante un nu arī manis ļoti augsti vērtētie Sinfonietta un Normunds Šnē. Esmu patlaban grūtā, bet dziļi iedvesmojošā darba procesā!” - Sergejs Jēgers izsakās par koncertturnejai izraudzīto Antonio Vivaldio mūzikas programmu.

“Man ir bijusi iespēja ierakstīt Sergeja balsi, strādājot pie diskiem “Duende” un “Dziesmiņā remdējos”. Tagad mēs tiekamies uz skatuves ar ārkārtīgi interesantu un profesionālu rūdījumu paģērošu programmu.Sergeja balss ir neparasta un unikāla, viņa talants – ceļā uz augstām virsotnēm. Viens no mūziķiem, kurš gatavs noslīpēt katru noti līdz nepieciešamajai vērtībai,” - šādi par sadarbību ar Sergeju Jēgeru izsakās orķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs, diriģents Normunds Šnē.
Sadarbību ar Sergeju Jēgeru orķestris sāka 2009.gada pavasarī, ierakstot disku “Dziesmiņās remdējos” – latviešu tautas dziesmu apdares Raimonda Tigula aranžējumos un diriģenta Māra Sirmā vadībā un ar Normundu Šnē pie skaņu režijas pults. Kā uzsver orķestra izpilddirektore Indra Lūkina, "Sinfonietta Rīga" jau ir viesojies dažādās Latvijas pilsētās, bet šī būs apjomīgākā koncertu sērija. „Viens no mūsu orķestra stratēģiskajiem uzdevumiem ir sniegt augstvērtīgus un interesantus koncertus Latvijā ārpus Rīgas,” teica I.Lūkina, atzīmējot ka kamerorķestra, un vēl jo vairāk tā stīgu sastāvs (21 mūziķi), kā šajā programmā, ir ļoti mobils un piemērots muzicēšanai dažādās Latvijas zālēs, savukārt līdzšinējā pieredze liecina, ka cilvēki dažādās Latvijas vietās labprāt apmeklē klasiskās mūzikas koncertus. "tālu no Rīgas tā ir vienīgā iespēja dzirdēt šādu mūziku dzīvā izpildījumā, tādēļ uztveram šādus izbraukuma koncertus kā orķestra misiju,” stāsta I.Lūkina. Koncertturneju rīko VSIA ”Latvijas Koncerti”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja