Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Shadowdances "Misery Loves My Company"

Lietuvieši "Shadowdances" muzikāli izpaužas jau vairāk kā desmit gadus, un līdz šim tikuši pieskaitīti tik daudzgalvainajam metāla mūzikas izpildītāju pūlim. Taču savā jaunākajā veikumā "Misery Loves My Company" metāla ietekmes ir tikai nojaušamas - un arī tad, ja par tādām uzskata vietumis smagnējus rifus un aizsmakušu vokālu. Lai arī dēvēti par atmosferic metal izpildītājiem, tomēr šo albumu gribētos ievietot kvalitatīvas gotiskās rokmūzikas plauktiņā. 

Albumu raksturo melanholiskas noskaņas, kā arī jau nosaukumā ietverto ciešanu muzikālas izpausmes. Nenoliedzami, var saklausīt elementus no klasiķu "Anathema" un "Tiamat" veikuma, taču līdz pirmajiem pietrūkst instrumentālā noslīpējuma, otriem - pārliecības vokālā un līdz perfekcionismam izstrādāto tekstu. Taču to visu lieliski kompensē muzikālais risinājums.

"Misery Loves My Company" galvenā muzikālā lokomotīve ir sintezators, kura sniegtās iespējas izmantotas pilnībā, radot īpašu noskaņu un atsvaidzinot melodijas ar izdreijātām pasāžām, taču tajā pašā laikā nepārkāpjot robežu, aiz kuras jau sākas tā dēvētā "elektroniskā mūzika". Tajā pašā laikā brīžiem sāk šķist, ka ar neskaitāmajiem muzikālajiem elementiem "Shadowdances" ir nedaudz par daudz aizrāvušies, iecerēto krāšņo skaņu šalti pārvēršot lai arī melodiskā, tomēr jūklī. Taču pārblīvētais skanējums arī piešķir pabeigtības sajūtu, un kļūst skaidrs - neko vairs tur nav bijis nepieciešamības izdarīt. Ģitāru skanējums nav uzbāzīgs, un piešķir dziesmām zināmu monolītumu, kalpojot par karkasu brīžiem pārspīlētajām idejām. Vokāls ieturēts labākajās gotikas tradīcijās, traucē vien brīžiem neizbēgamais salīdzinājums ar nemaz tik sen slaveno pop-gotu - Villi Vallo, jo īpaši tembrālajā ziņā.

Kopsavilkumā šo albumu var dēvēt par kvalitatīvu, jo īpaši skanējuma ziņā. Pārdomāti ir emocionālie kāpinājumi, un, lai arī albuma kopējais garums ir vairāk kā pieklājīgs, tomēr nerodas vēlēšanās izslēgt. Depresijā nonākušajiem gan labāk neklausīties, pretējā gadījumā ieilgušas pārdomas par cilvēka iznīkstošo dabu ir neizbēgamas.

****

Tumsas melodijas


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja