Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

“Sinfonietta Rīga” aicina uz gada intīmāko koncertu

Orķestra “Sinfonietta Rīga”mūziķi aicina uz šī gada intīmāko kamermūzikas koncertu “Mēnesnīca. Fantāzija. Mīlas stāsts”, kas notiks Spīķeru koncertzālē 2. decembrī plkst. 19.30, informē orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova.

Klausītājus aicinās ļauties fantāzijas lidojumam reibinošajā visatļautības dimensijā, kur sastopas intuīcija, iztēle, pieredze, intelekts un profesionalitāte. Koncertā izskanēs mūzikas revolucionāra Arnolda Šēnberga stīgu sekstets “Apskaidrotā nakts”, britu komponista Bendžamina Britena 19 gadu vecumā sacerēto Fantāzijkvartetu (obojai, vijolei, altam un čellam),  Roberta Šūmaņa Fantāzijskaņdarbi un mūsdienu amerikāņu komponista Marvina Volftāla fantāzija par Albana Berga skandalozās un nekautrīgās operas “Lulu” tēmām– darbs, kas ieturēts F. Lista virtuozo operfragmentu transkripciju stilā.

“Iztēle ir svarīgāka par zināšanām. Zināšanas, pat visaptverošākās, ir galīgas. Fantāzija turpretī nepazīst robežas, neatzīst ierobežojumus, tā savā ziņā ir visvaldzinošākā domājoša indivīda brīvības izpausme. Ir cilvēki, kas baidās no pārdrošas iztēles augļiem, varbūt tālab, ka atgriešanās realitātē ir pārāk skaudra un sāpīga? Šķiet, muzikālo fantāziju burvība slēpjas neiespējamībā tās izteikt un aprakstīt vārdiem. Ļoti bieži šīs sajūtas mēdz būt nesalīdzināmas ar iepriekšējo pieredzi un atklāj mūsos jaunus un pašiem priekš sevis neizzinātus apziņas līmeņus,” par koncerta programmu izsakās “Sinfonietta Rīga” galvenais diriģents Normunds Šnē, kurš šoreiz spēlēs oboju.

Koncertā piedalīsies vijolnieces Agnese Kanniņa- Liepiņa un Kristiāna Šīrante, altistes Zane Kalniņa un Liene Kļava, čellisti Guna Āboltiņa un Kārlis Klotiņš, kā arī pianiste Agnese Egliņa.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās par Ls 5 un Ls 7.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja