Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šodien Maskavā notiek Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls

Šodien Maskavā notiek Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Latvijas skatītāji tajā balsot nevar!

Kas var būt sliktāks par šo?

"SLIKTĀK par Eirovīziju un Dimu Bilanu var būt tikai konkurss Jaunais vilnis!" pērn uzreiz pēc Dimas Bilana uzvaras Eirovīzijā paziņoja allaž snobiski noskaņotais mūzikas kritiķis Artemijs Troickis. Eirovīzijas kaislības atkal ir klāt — šodien Maskavā notiks pirmais pusfināls, kurā startēs 18 valstis (tiešraide LTV1 sāksies plkst.21.10). Šķiet, ka interesantākie priekšnesumi skatītājus gaida otrajā pusfinālā ceturtdien, 14.maijā, un finālā sestdien, 16.maijā. Taču jau šovakar kļūs skaidrāka šāgada Eirovīzijas konkursa konjunktūra: par kādām tad dziesmām un iestudējumiem balso skatītāji?

Latvijas iedzīvotāji balsot varēs otrajā pusfinālā — tajā, kurā startēs Intars Busulis. Šodien par konkursa dalībniekiem balsos tās 18 valstis, kuru pārstāvji piedalās pirmajā pusfinālā, kā arī Lielbritānija un Vācija. Finālam kvalificēsies desmit dziesmas — deviņas, kuras saņems visvairāk skatītāju balsu, un viena, kura saņems augstāko žūrijas komisiju vērtējumu (žūrijas darbosies tajās valstīs, kuras balso šajā pusfinālā).

Abus pusfinālus vadīs Krievijas Pirmā kanāla seja Andrejs Malahovs un Londonā dzīvojošā krievu supermodele Natālija Vodjanova. Šodien uz skatuves kāps čigāņu grupa Gipsy.cz no Čehijas, Elvisa Preslija klons Copycat no Beļģijas, mecosoprāns Malēna Ernmane no Zviedrijas. Dūmi, pirotehnika un lāzeri dominēs Armēnijas dziedātāju māsu Ingas un Anušas priekšnesumā. Turcijas pārstāve Hadise un viņas grupa piedāvās vēderdejas un mazliet erotikas...

Krievijas Pirmā kanāla ģenerāldirektors Konstantīns Ernsts maija sākumā paziņoja, ka 54.Eirovīzijas dziesmu konkursa budžets jau ir pārsniedzis 24 miljonus eiro. Precīza informācija būs pieejama pēc 17.maija.

"Viens nu ir skaidrs: Krievijas vērienu nākamajiem konkursa rīkotājiem pārspēt būs grūti... Uz galdiem netrūkst ne ēdamā, ne dzeramā. Uz jautājumu, ar ko gan ir šīs pankūciņas, atbilde skan ļoti strupi: "Ar ikriem, protams!" Tā nu visi viesi novērtē iespēju baudīt gan slavenos krievu pīrāgus un sēnes, gan pankūkas ar ikriem. Dzērienu piedāvājumā — vīns, alus un arī, protams, krievu degvīns, kaut izskatās, ka šis dzēriens Eirovīzijas publiku nedaudz biedē," savā interneta dienasgrāmatā www.eirovizija.lv raksta Latvijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško.

***

Pirmais pusfināls

1. Melnkalne

2. Čehija

3. Beļģija

4. Baltkrievija

5. Zviedrija

6. Armēnija

7. Andora

8. Šveice

9. Turcija

10. Izraēla

11. Bulgārija

12. Īslande

13. Maķedonija

14. Rumānija

15. Somija

16. Portugāle

17. Malta

18. Bosnija un Hercegovina

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja