Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Svētki un operete apvienoti trīs dzīvespriecīgos koncertos

Galvenais, lai arī šajā tumšajā ziemas laikā sirdī ir prieks! Šāda doma spārnojusi Rīgas Muzikālā teātra tradīciju atjaunotāju Latvijas Operetes fonda vadītāju un producenti Agiju Ozoliņu-Kozlovsku piedāvāt klausītājiem trīs Operetes Jaungada koncertus. Tie notiks kultūras pilī Ziemeļblāzma 14., 29. un 30. decembrī plkst. 18.

"Operešu mūzika ir kā radīta svētkiem. Gan labi pazīstamas melodijas, gan kaislīgas un enerģiskas dejas, humors klausītājiem dos īsti pacilājošu enerģiju līdz pat jau pavisam drīz gaidāmajām operetes Jautrā atraitne pirmizrādēm," stāsta A. Ozoliņa-Kozlovska. Viņa atklāj, ka kopā ar diriģentu Guntaru Bernātu gādāts, lai šiem koncertu vakariem būtu divas atšķirīgas programmas. Vispirms 14. decembrī gaidāma tikšanās ar publikas mīluļiem: dziedātājiem Sonoru Vaici, Ingu Pētersonu, uzlecošo zvaigzni Lauru Teivāni, kura tikko guvusi pirmos panākumus konkursā Itālijā, un saksofonistu Arti Gāgu. Savukārt 29. decembrī un papildkoncertā 30. decembrī klausītājus priecēs populārie trīs Latvijas tenori Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs un Guntars Ruņģis, jaunais soprāns Marlēna Keine, kura pēc Igaunijas Mūzikas akadēmijas absolvēšanas un spožās debijas Rīgas Muzikālā teātra iestudējumā operetē Klīvija turpina studijas Berlīnē. Abas programmas krāšņos dejotāji un Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. Speciāli šiem svētku koncertiem horeogrāfiju veidojis Alberts Kivlenieks. Koncertus vadīs elegantā muzikoloģe Liene Jakovļeva.

"Man operete saistās ar bērnību. Mani turp bieži veda mamma, leļļu teātra aktrise Astrīda Pērkone, kura bieži sadarbojās ar Operetes teātra aktieriem, rīkoja viņiem koncertus un turnejas. Mēs dzīvojām Suvorova (tagad Čaka) un Tallinas ielas stūrī, un līdz Operetes teātrim bija jāiet tikai piecas minūtes," stāsta Sonora Vaice, kura atveidoja titullomu Rīgas Muzikālā teātra pagājušās sezonas iestudējumā - operetē Klīvija. Sonora atminas, ka pēc Mūzikas akadēmijas beigšanas gatavojusies kļūt par operetes solisti un tikai gadījums pēdējā brīdī aizvirzījis viņu uz operu. Operetes jomā viņa savus spēkus pirmoreiz izmēģinājusi 2006. gadā Andželas Didjē lomā Franča Lehāra operetē Grāfs Luksemburgs un teic, ka ikvienam operas solistam operetes žanrs ir liels izaicinājums, jo nemitīgi jāpārslēdzas no dziedāšanas uz runāšanu. To var, ja patīk izmēģināt ko jaunu, un Sonorai Vaicei tieši tas ir raksturā.

Varētu gan jautāt, ko operetē dara solists saksofonists? Artis Gāga pārsteidzoši ekspresīvā lasījumā Operetes Jaungada koncertos atskaņos gan operešu melodijas, gan improvizāciju par Ziemassvētku tēmām, gan populāro Č. Čaplina melodiju Smile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja