Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Trakulība ar melanholiju

Parīzes elektroniskās deju mūzikas duets Noze atklāj Prieka māju

MŪZIKAS FORUMS Skaņu mežs aizsāk jaunu draiskas un dejojamas mūzikas koncertsēriju Prieka māja. To šodien, 17.aprīlī, spīķerī Maskavas ielā 4a iezvanīs neordinārais un populārais Parīzes elektroniskās deju mūzikas duets Noze, kas līdzās saviem tautiešiem Ark un Cabanne ir definējis jaunu franču techhouse virzienu, skanējumā apvienojot džezu, roku, house, tehno, fanku un vokālo mūziku eksplozīvā un suģestīvā skatuves šovā. Trakulība viņu priekšnesumos apvienojas ar melanholiju, humors — ar grāciju, dīvainība — ar spilgtu producentu talantu, improvizācija — ar kontroli.

Noze ir muzikālas brīvdomāšanas, rosības un prieka pārpilni divi biedri — Nikolā Sfintesku jeb DJ Freak (izdevniecības Circus Company dibinātājs; Ark un Džeimija Lidela producents) un viņa skatuves partneris Ezehiels Pailess. Viņi spēlē plašu klāstu instrumentu (arī leģendāro Korg M1), miksē un dzied, veidojot skatuves priekšnesumu, kas sajūsminājis klausītājus daudzos ievērojamos festivālos — Sonar Barselonā, Mutek Monreālā un Fusion Vācijā.

Noze trumpis ir spēja jaunā veidā pieiet vecai mūzikai un avangardiski sintezēt elektronisko un improvizēto mūziku. Savdabīgi izmantotie akustiskie instrumenti viņu priekšnesumos tiek digitāli apstrādāti, reizē radot neprognozējamu vitalitāti un pārsteiguma efektu. Viņi spēlējas gan ar iztēli, gan ar tehnisku perfekciju. Kritiķi norāda, ka Noze mūziku ir ietekmējis Metjū Herberts ar savām semplēšanas metodēm. Par to liecina fakts, ka viņi vokālajos ierakstos ir aicinājuši talkā Herberta ilgtermiņa sadarbības partneri Dani Siciliāno.

Līdzās francūžiem šovakar spīķerī uzstāsies virkne

rīdzinieku. Īpatnējākais no tiem ir Latvijas mūzikas stila urlacore karalis DJ Ruslan. Šis projekts atspoguļo tā dēvēto urlu filosofiju un dzīvesveidu. "Ja tu staigā treniņtērpā, tev patīk dzert pivčiku no lielajām plastmasas pudelēm + šņabi, spēj padejot tikai pie normālas "desas" (tuctuc), brauc ar BMW, atpūties

laroccā un vietējos rajona urlu bāros vai arī vienkārši tev ir laba humora izjūta, tad tā ir mūzika, kas domāta tieši tev," skaidro DJ Ruslan. Lai līdzsvarotu vakara mačo elementu, dīdžejmeitenes Vējiņa un Antriņa atslodzei piedāvās kokteiļmūziku, bet dīdžejs KSPRS — franču gejbāru repertuāru. Savukārt dīdžejs Drazza spēlēs maigāku tuctuc.

***

Koncerts

Duets Noze


Spīķerī 17.IV plkst.21

Biļetes Ls 7 Biļešu servisa tīklā

Informācija www.skanumezs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja