Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uzleks Saldus saule

Nedēļas nogalē Saldū notiks latviešu rokmūzikas festivāls

Kamēr nedēļas nogalē Jūrmalā jauno rokmūziķu konkursā Tu esi pamanīts par labākā titulu cīnīsies roka lauciņā vien degunus apsildījušie, jau divdesmit pirmo reizi Saldus apkārtni ieskandinās festivāls Saldus saule. Festivālu, kas aizsākās kā piemiņas pasākums traģiski bojā gājušā Līvu mūziķa Ērika Ķiģeļa piemiņai, jau otro gadu organizē viņa dēls Fēlikss Ķiģelis. Šogad festivāls notiks 2.augustā, Kalnsētas parka estrādē, un no vēlas pēcpusdienas līdz nākamās dienas saullēktam skanēs latviešu rokmūzika. Fēlikss atzīst, ka pēdējā nedēļa līdz festivālam ir pamatīgi aizņemta, taču balsī nogurumu nemana.

Neesot nesapratīsi


"Saldus saule ir tradīcijām bagātākais mūzikas festivāls Latvijā," apgalvo Fēlikss, un nav īsti pamata viņam nepiekrist — neviena cita tik sen notiekoša festivāla, kopš dabīgā nāvē izbeidzās Liepājas dzintars, vairs nav. Arī Saldus saulei draudējis līdzīgs liktenis, četrus gadus festivāls nav noticis, taču tad pie stūres ķēries Fēlikss, un festivāls atdzīvojies ar jaunu sparu. "Mēs plānojam jau vairākus gadus uz priekšu," stāsta Fēlikss, un atklāj — šī būs pēdējā reize, kad festivāls notiks tikai vienas dienas garumā. Esot pienācis laiks kļūt lielākiem, jo cilvēku atsaucība nezūd.

Mūziķu atlase notiekot pavisam vienkārši — uzstājas tie, kuri varētu patikt publikai. "Samērā plaša spektra mākslinieki, jo ņemam vērā to, ka uz festivālu brauc gan tīņi, gan tie, kas pusaudža vecumā bija Saldus saules pirmo koncertu laikā," Fēlikss paskaidro. Agrākā tradīcija — liepājnieku Līvu, grupas, kurā savulaik spēlēja Ēriks Ķiģelis, uzstāšanās gan šogad tikšot pārtraukta. Taču festivālā uz skatuves kāps jauns projekts, ko izveidojuši mūziķi, kuri savulaik spēlējuši Līvos — Aivars Brīze, Tomass Kleins, Vilnis Krieviņš un Eduards Glotovs. Lai arī šoreiz viņi uzstāsies zem nosaukuma Leģions, Fēlikss stāsta, ka tie paši līvi jau vien esot. Tāpat būs dzirdama laika pārbaudi jau izturējusī apvienība Dāmu pops. "Sen jau pierādījies, ka tur nav ne smakas no popa, īstas roka meitenes!" uz jautājumu, ko gan šis projekts darīs rokmūzikas festivālā, attrauc Fēlikss. Pavisam šajā vakarā uzstāsies piecpadsmit mūziķu apvienības, to skaitā gan veterāni Opus Pro un Linga, gan jaunie censoņi Superhuman.

Izsalcis pēc publikas


Lai arī vēl iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajā Liepājas festivālā Baltic Beach Party Fēlikss uz skatuves pēc desmit gadu pārtraukuma atkal kāpa kopā ar savu sen pajukušo grupu Melnā princese, tomēr Kalnsētas estrādē Fēlikss uzstāsies ar solo programmu. Šī, iespējams, būs pēdējā reize, kad skanēs vecās, daudzu iemīļotās dziesmas, kā Palaid mani vējā vai Melnais ceļavējš, no albuma Samts. Rudenī ierakstu kompānijas Platforma paspārnē tiks izdots viņa jaunais albums, jau augusta beigās radiostaciju rotācijā varētu nonākt kāda no tā jaunajām dziesmām. Albuma nosaukums gan vēl nav zināms. No sākotnējās ieceres — Narkotika — Fēlikss atteicies pats. "Esmu izsalcis pasniegt publikai jaunas dziesmas," atzīst Fēlikss, jo personīgās dzīves dēļ radošajā darbībā bija iestājies rimtums. Taču tagad jaunais materiāls jau gandrīz pilnībā ierakstīts, savākta pavadošā grupa un viņš ir spara pilns atkal uzsākt koncertdarbību. Taču vai stilistiski mūzikā būs kādas izmaiņas? "Nevaru es radīt neko īpaši atšķirīgāku kā Palaid mani vējā. Tāds esmu."

***

Saldus saule


Rokmūzikas festivāls Saldus saule

Saldū, Kalnsētas parka estrādē 2.augustā. Ieeja no plkst.17, koncerts sākas plkst. 18. Biļešu cena Ls 7, bērniem līdz 7 gadu vecumam — bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja