Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts Akadēmiskais koris Latvija koncertēs Šveicē

Valsts Akadēmiskais koris Latvija devies uz Šveices pilsētu Lucernu, kur Lucernas koncertzālē sniegs divus koncertus festivāla Zaubersee ietvaros, kas notiks no 24. līdz 28. maijam, informēja kora pārstāve Inga Zālīte.

Pirmajā koncertā 26. maija vakarā koris atskaņos Pētera Čaikovska operu Pīķa dāma kopā ar Lucernas simfonisko orķestri, ar kuru koris koncertējis jau vairākkārt, Lucernas zēnu kori un Lucernas meiteņu kori diriģenta Džeimsa Gafigana vadībā.

Savukārt 27. maijā koris izpildīs Igora Stravinska skaņdarbu Kāziņas Lucernas simfoniskā orķestra mākslinieciskā vadītāja Džeimsa Gafigana vadībā. Solisti: soprāns – Jekaterina Lekina, mecosoprāns – Marina Pentčeva, tenors – Aleksejs Saipins un bass – Tadass Girinkass.

Festivāla Zaubersee pamatideja un vēstījums ir atskaņot to komponistu skaņdarbus, kuri mūzu un iedvesmu raduši Šveices kristāldzidrajos ezeros. Atgriežoties Lucernas ezera ieskautajā koncertzālē jau piekto reizi, Valsts Akadēmiskais koris Latvija šoreiz ieskandinās slaveno zāli ar Pētera Čaikovska un Igora Stavinska mūziku, katrā koncertā priecējot ap 2000 klausītājus.

Krievu komponista Igora Stravinska Kāziņas ir XX gadsimta šedevrs un skaņdarbs, kas komponēts gandrīz desmit gadus, pētot visarhaiskākos kāzu rituālu materiālus. Skaņdarba mūzika ir piederīga Stravinska neopagānisma periodam un atspoguļo Krievijas zemnieku kultūru, tās pirmatnējo spēku un raupjumu. 

Izcilā krievu komponista Pētera Čaikovska daiļrades pamatā ir protests un kaismīga cīņa pret dzīves tumšajiem spēkiem, pat ja šī cīņa ir traģiska kā operā Pīķa dāma (1836), kurā jauna vīrieša likteni vada mīlestība un spēles azarts. Aleksandra Puškina mistiskais un kaislīgais stāsts ietērpts skaistā P. Čaikovska libretā par oficiera Hermaņa un Lizas mīlestību un grāfienes zināšanām par maģiskās spēles noslēpumu, kurā viņa atklāj kāršu maģisko kombināciju, kas vienmēr laimē.  


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja