Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vecrīgas krogs Aptieka svinēs 10 gadu jubileju ar 10 koncertiem

No 1.līdz 10. novembrim Vecrīgas krogs Aptieka svinēs 10 gadu jubileju ar 10 Latvijā pazīstamu alternatīvas mūzikas grupu bezmaksas koncertiem, informēja koncertu pārstāve Ilze Pleša.

Krogs Aptieka Rīgā pastāv jau desmit gadus, bet paša zīmola vēsture ir ilgāka, jo bāra īpašnieks, Amerikas latvietis Kristaps Krēsliņš, 1997.gadā Vašingtonā atvēra Pharmacy Bar. Nosaukuma iedvesma daļēji nākusi no Krēsliņa vectēva, kurš pirms Otrā pasaules kara vadījis aptiekas Rūjienā un Rīgā.

Latvijas krogs Aptieka šo desmit gadu laikā kļuvis par tikšanās vietu ārzemju latviešiem, kultūras un mūzikas pasaules pārstāvjiem un citiem alternatīvās noskaņas cienītājiem. Tāpat kā Vašingtonas Aptiekā, arī šeit galdos iestrādātas kapsulas un tabletes, plauktos un visur, kur iespējams, saliktas tukšas zāļu pudeles. Aptieka ir viena no retajām vietām, kuras apmeklētāji veido savu vakara pleilisti no mūzikas automāta jeb  jukebox.

Aptiekā regulāri notiek arī dažādu pašmāju un ārzemju alternatīvās mūzikas grupu koncerti. Gadu laikā krogā uzstājušies Skyforger, Astro’n’out, Pērkons, Jumprava, kā arī dāņi Get Your Gun un baltkrievu grupa Super Besse. Par tradīciju kļuvusi ikgadējā Aptiekas Gada balvu pasniegšana, Ziemassvētku labdarības izsole, kā arī piecu dienu festivāls Ziemas zāles.

Savu desmitgadi krogs Aptieka svinēs 11 dienas, 31.oktobrī – kroga īstajā dzimšanas dienā uzstāsies DJ Dīvs Reiznieks, 1.novembrī – Bērnības milicija, 2.novembrī – PND, 3.novembrī – Martas Asinis, 4.novembrī – Nikto, 5.novembrī – Oghre, 6.novembrī – TESA un Grave Disgrace (sākums plkst. 20), 7.novembrī – Inokentijs Mārpls, 8.novembrī – Nova Koma, 9.novembrī – ILLA, 10.novembrī – Eschatos.

Koncerts sākums darbadienās plkst. 21, brīvdienās plkst. 22. Ieeja pasākumos bez maksas. Krogs Aptieka atrodas Vecrīgā, Mazajā Miesnieku ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja