Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Kultūras pils sāks jauno koncertu sezonu

13. augustā plkst. 19 ar VEF Jazz Club džeza mūzikas koncertu Bila Evansa iedvesmotie VEF Kultūras pils sāks 2020./2021. gada koncertu sezonu un līdz ar to atsāks arī klātienes koncertu un pasākumu norisi, savukārt jau 22. septembrī uz VEF Kultūras pils Lielās zāles skatuves džeza kluba atmosfērā uzstāsies Latvijas džeza trio Auziņš, Čudars & Arutyunyan, kas pirmo reizi dzīvajā izpildījumā atskaņos savu jauno 2020. gada pavasarī tapušo un albumā ieskaņoto programmu, informēja VEF Kultūras pils projektu vadītāja Antra Dreģe.

VEF Jazz Club koncertu cikls kā tradīcija tika aizsākta 2018. gadā. VEF džeza mūzikas frekvencē koncerti notiek uz pils Lielās zāles skatuves, kur radīta īpaša kluba atmosfēra. Šogad klausītājiem tiek piedāvāti seši pasākumi ar pašmāju un ārzemju mākslinieku sniegumu.

Šī gada VEF Jazz Club koncertu cikls sāksies ar koncertu Bila Evansa iedvesmotie. Bils Evanss bija amerikāņu džeza pianists un komponists, kura impresionistiskās harmonijas, inovatīvās džeza tradicionālā repertuāra interpretācijas un dziedošo melodisko līniju vieglums daiļoja džeza mūzikas skatuvi teju 30 gadus. Grammy balvai nominēts 31 reizi, no kurām balvu ieguvis 7 reizes. Atstājot nozīmīgu iespaidu ne tikai uz džeza mūzikas žanru, bet arī uz džeza sabiedrību un klausītājiem, Evanss savas pēdējās notis dāvāja 1980. gadā, taču tās nebeidz skanēt vēl mūsdienās. Godinot izcilā pianista daiļradi, latviešu mūziķi veido programmu, kurā skanēs daļa no komponista skaistākajām kompozīcijām.

Koncertā piedalās: dziedātāja Evilena Protektore, pianists Krists Seržants un kontrabasists Toms Poišs, bundzinieks Kaspars Kurdeko.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv

Koncertciklu turpinās Latvijas džeza trio Auziņš, Čudars & Arutyunyan koncerts. Visi trio dalībnieki, būdami pieredzējuši un starptautiski atzīti mūziķi džeza jomā, tiecas veidot skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus.

Lai gan kolektīvā brīvā improvizācija ir svarīgs trio daiļrades elements, puišu interese klasiskās mūzikas kompozīcijā sniedz grupas improvizācijām labi konstruētus rāmjus spontanitātei un rotaļīgai saspēlei. Lai gan liela uzmanība tiek pievērsta skaņas radīšanai, izmantojot nekonvencionālās tehnikas jeb extended techniques un elektronikas, visi trīs, būdami latvieši, nāk no bagātas kormūzikas tradīcijas, tādējādi grupas daiļrade vienmēr saglabā melodiskumu un ir cieši saistīta ar cilvēka balsi.

2018. gadā grupa izdeva savu pirmo albumu Baltic, kurš ieguvis mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons 2019 kā gada labākais džeza mūzikas albums. 2020. gadā trio sadarbībā ar ierakstu kompāniju Jersika Records izlaida savu otro albumu The Maze.

Koncertā piedalās: Kārlis Auziņš (saksofons), Matīss Čudars (ģitāra), Ivars Arutjunjans (bungas).

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv

VEF Jazz Club 6. oktobrī kopā ar savu kvintetu apciemos zviedru vokāla akrobāte Īrisa Bergkranca (koncerts pārcelts no 07.04.2020.), savukārt 2. novembrī pils Lielo zāli piepildīs leģendāro Hammond ērģeļu skaņas Raphael Wressnig & Latvian Groove izpildījumā (koncerts pārcelts no 29.04.2020.).

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja