Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Video: Grupa Sub Scriptum un ukraiņu dziedātāja Anastasija Vasilenko izdod dziesmu Зійде сонце

Latviešu grupa Sub Scriptum un ukraiņu dziedātāja Anastasija Vasilenko publicējuši singlu Зійде сонце un tā videoklipu. Mūziķi satikās trešā Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā, veidojot kopīgas dziesmas festivāla noslēguma koncertam, kurā piedalījās daudzas jaunradītas latviešu un ukraiņu mūziķu apvienības, kopā paužot atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas nežēlīgo militāro agresiju.

Grupas līderis Kristers Rudzītis stāsta: "Kopš kara sākuma aktīvi iesaistāmies dažādos Ukrainas atbalsta koncertos un projektos, jo mūzika ir mūsu lielākais ierocis, ar kuru paust atbalstu ukraiņiem. Ar šo veikumu vēlamies parādīt savu nostāju, ka karam un nežēlībai 21. gadsimtā nav vietas. Mūzika ir vislabākā valoda pasaulē – ar šādiem vārdiem mēs sākām sadarbību ar Anastasiju un tie mūs visu šo laiku vienojuši."

Pirmā Зійде сонце versija ar nosaukumu Tas notiek naktīs meklējama grupas albumā 21. gs. mode (2020). Jaunā dziesma ir latviešu un ukraiņu valodā, tās mūzikas un teksta autori ir Kristers Rudzītis un Anastasija Vasilenko.

"Ar šo dziesmu mēs vēlamies atbalstīt ukraiņus, pateikt viņiem, ka visas tās šausmas, kas šobrīd notiek Ukrainā, drīz beigsies un ka atkal uzlēks saule. Tādēļ arī manis radītais dziesmas piedziedājums ukraiņu valodā sākas ar vārdiem "Es gribu ticēt, ka vējš norimsies un saule uzlēks". Esmu ļoti priecīga par sadarbību ar Sub Scriptum – tajā apvienojušies ne tikai ļoti talantīgi mūziķi ar solistu Kristeru priekšgalā, kurš raksta dziļu un skaistu mūziku, bet arī brīnišķīgi cilvēki. Viņi visu šo laiku no sirds atbalstījuši mani un Ukrainu," stāsta Anastasija Vasilenko.

Videoklipa autors – Elvis Lācis. Īsto atmosfēru videoklipā veidoja BB Rental, grima māksliniece – Ieva Iraida.

Dziesmas producents ir Aleksandrs Burijs (Oleksandr Buryi, Ukraina), kurš strādājis ar grupām Смысловые галлюцинации, Чичерина, Мураками un citām. Mikss un masterings – Armands Varslavāns. 

Drīzumā gaidāmi vairāki festivāli un koncerti ar Sub Scriptum piedalīšanos, kuros dziesma Зійде сонце tiks izpildīta kopā ar Anastasiju Vasilenko. Grupa aicina arī citus Latvijas mūziķus veidot dažādas sadarbības ar ukraiņu māksliniekiem, jo viņu kultūra šobrīd ir apdraudēta un ir ļoti svarīgi mūziķiem, kuri raduši patvērumu Latvijā, sniegt iespēju turpināt muzicēt. 

Grupa Sub Scriptum dibināta 2017. gadā. Jau iepriekš tā savā mūzikā pievērsusi uzmanību aktuālām tēmām – 2020. gada singls Kādā krāsā ar izaicinošu mūzikas video un tā ideju par politkorektumu un tā pārspīlējumu mūsdienu pasaulē tika pamanīts Baltic Film Festival, savukārt debijas albums 21. gs. mode stāsta par moderno, bet ne vienmēr saprotamo cilvēku dzīvesstilu. Grupas solists Kristers Rudzītis pazīstams arī kā jaunais dzejnieks ar panākumiem Latvijas mēroga konkursos un dzejas un prozas publikācijām, kas piešķir Sub Scriptum mūzikai īpašu garšu. Tuvākie grupas koncerti gaidāmi 9. jūlijā Gypsy Camp Liepājā, 23. jūlijā Siguldas pils Paviljonā un 29. jūlijā festivālā Summer Sound 2022.

Dziesma pieejama lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja