Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienoti mūzikā un džeza izgaršošanā

Denisa Paškeviča jubilejas koncerts iesildīs Džeza dienu

Mūsdienu džeza mūzikas koncerts, kuru starptautiskā grupā kopā ar domubiedriem Kultūras pilī Ziemeļblāzma 28. aprīlī plkst. 17 sniegs viena no Latvijas džeza lielākajām un radoši interesantākajām autoritātēm, saksofonists un flautists Deniss Paškevičs, vienlaikus būs gan Starptautiskās džeza dienas ieskaņas, gan mūziķa jubilejas koncerts.

Lai nebūtu pārpratumu – šī nav apaļa jubileja. Šis būs Denisa Paškeviča 44. dzimšanas dienas koncerts, un tā jau ir tradīcija katru reizi šajā dienā koncertēt. Pērn tas darīts Vācijā. Deniss Paškevičs sola: "Koncerts būs īpašs, jo tajā man būs iespēja uzstāties kopā ar kolēģiem un draugiem, amerikāņu džeza mūziķiem Nefu Irizari un Braienu Melvinu, ar kuriem kopā muzicēts jau vairāk nekā 10 gadu, kā arī ar trompetistu Andersu Bergkrancu no Zviedrijas, ar kuru kopā iecerēti vairāki nākotnes projekti. Īpašs prieks būs dalīt skatuvi ar Jolantu Gulbi-Paškeviču." Koncerta programma raksturīgi Denisam Paškevičam būs kā tilts starp dažādām kultūrām un džeza tradīcijām – amerikāņu, skandināvu un Baltijas. "Atskaņosim gan manu oriģinālmūziku, gan koncerta īpašo viesu komponētus skaņdarbus," jubilārs paskaidro.

Deniss Paškevičs ir viens no ievērojamākiem Baltijas džeza mūziķiem. Jau vairāk nekā 25 gadus viņš ne tikai ir uz Latvijas džeza skatuves, bet arī piepildījis to ar pasaulē pazīstamiem, izciliem mūziķiem un iedvesmojošām personībām. Viņš regulāri koncertē Eiropā un citur pasaulē, ir piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos, ir starptautiskā džeza festivāla Jazz Room mākslinieciskais vadītājs. D. Paškevičs ir arī franču saksofonzīmola Marca Reeds oficiālais mākslinieks, kā arī mākslinieciskais vadītājs strauji augošajam britu un latviešu kopzīmolam Riga Winds, kura paspārnē radīts speciāli D. Paškevičam veidots Pashkevich Signature saksofona modelis.

Starptautiskā džeza diena Latvijā tiek atzīmēta jau sesto reizi. Šoreiz – no 29. aprīļa līdz 2. maijam. To atklās ar Artūra Dimenšteina fotoizstādi Jazz Faces 29. aprīlī klubā Trompete, kur pēc tam notiks Edgara Rugāja trio vadīts jam session. Latvijas Mūzikas akadēmijā 30. aprīlī plkst. 18 uzstāsies akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas apvienotais bigbends kopā ar itāļu ģitāristu Frančesko Gvaianu. Stundu vēlāk VEF Kultūras pilī pašmāju Jazzatomy muzicēs kopā ar amerikāņu/ dāņu harismātisko kontrabasisti un vokālisti Kristīnu Korbu. Vecauces pilī 30. aprīlī plkst. 19.00 patriotisku un labskanīgu bezmaksas koncertu Tautasdziesma sniegs Nacionālo bruņoto spēku bigbends. Visbeidzot, 2. maijā plkst. 19 Kinfield Cafe K. Barona ielā 66/68 muzicēs smalks franču/tunisiešu, latviešu un amerikāņu džeza trio. Sīkāk – https://jazzday.lv/2019/lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja