Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viens pats studijā: pianistu uznāciens. Raimonda Paula iesākto turpina Agnese Egliņa un kolēģi

Tagad, kad jau vairāk nekā mēnesi esam pavadījuši ārkārtas pašizolācijā, arvien plašāks kļūst piedāvājums bez maksas vai par nelielu samaksu virtuāli izbaudīt daudzus mūzikas, teātra un citus mākslas notikumus, kurus "iepriekšējā dzīvē" nepaspējām vai nevarējām. Tomēr tā jau ir vēsture. Tāpēc jo vērtīgākas ir iespējas klausīties un vērot (kaut arī attālināti) koncertus, kuri pa īstam notiek tieši tagad. Šāds ir Latvijas Radio 3 – Klasika atsāktais koncertu cikls Latvijas Radio 1. studijā, tikai šoreiz solo un bez klausītājiem – Viens pats studijā.

Pirmais viens pats studijā bija maestro Raimonds Pauls Otrajās Lieldienās ar Dailes teātra simtgadei veltītu soloprogrammu. Koncertsēriju turpinās pianisti Agnese Egliņa (20. aprīlī), Edgars Cīrulis (27. aprīlī), Vestards Šimkus (18. maijā, ar romantiskām klavierminiatūrām gaišā, pavasarīgā noskaņā), Reinis Zariņš (1. jūnijā), Ventis Zilberts (8. jūnijā). Sērijā iesaistījusies arī džeza dziedātāja Laura Polence (nelielā mūziķu sastāvā 25. maijā) un klarnetists Egīls Šēfers duetā ar pianistu Tomu Ostrovski (15. jūnijā). Sarakstu tikko papildinājušas divu ērģeļkoncertu tiešraides no Rīgas Doma, kur 4. maijā ar latviešu mūzikas programmu uzstāsies Vita Kalnciema, savukārt 11. maijā Aigars Reinis atskaņos J. S. Baha, Makša Rēgera un Riharda Dubras mūziku. Tuvākā tiešraide būs Agneses Egliņas koncerts 20. aprīlī plkst. 18.00, kurā skanēs Jāņa Mediņa, Rīgā dzimušā baltvāciešu komponista un pianista Nikolaja fon Vilma, kā arī vēsturiskā deju mūzika. Stāstniece būs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

"Šodien meklēju patvērumu mūzikā un skaņā. Cenšos to pārvērst par savu svētvietu. Katrs skaņdarbs, ko atskaņošu, pārstāv kādu mazu nostūrīti no manas sirds, kas pašlaik prasa pēc miera, mīlestības, nosvērtības un līdzjūtības. Ierasti spēlēju kopā ar citiem mūziķiem, bet šoreiz tās būs meditācijas par vienatni. Iespējams – divvientulību ar sevi," saka džeza pianists Edgars Cīrulis. Viņš 27. aprīlī spēlēs gan improvizācijas par J. Brāmsa IntermecoMibemolmažorā Op. 117 Nr. 1 un J. S. Baha Prelūdiju Sibemolminorā no Labi temperētā klavīra 1. grāmatas, gan savas oriģinālkompozīcijas. Programmu vadīs muzikoloģe Signe Lagzdiņa.

Visi koncerti sāksies, kā ierasts, pirmdienu vakaros plkst. 18.00 un būs pieejami bez maksas: dzirdami Latvijas Radio 3 – Klasika, kā arī skatāmi video Latvijas Radio sociālo tīklu kontos un sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv. Pēc tam tie būs pieejami Latvijas radio 3 – Klasika arhīvā mājaslapā, kā arī (video) – Latvijas Radio sociālo tīklu kontos (@programma. klasika Facebook un Latvijas Radio YouTube kontā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja