Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Viļņā uzstāsies īru rokmūziķi Thin Lizzy

5.jūlijā Viļņas klubā “Forum Palace” uzstāsies klasiskā roka leģenda – īru grupa “Thin Lizzy”. Kā informē organizatoru pārstāve Maija Tomkalne, SIA “L Tips Agency”, šis būs vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs Eiropas turnejas ietvaros.

Jau labu laiku īru grupas “Thin Lizzy” vārds ar zelta burtiem ierakstīts rokmūzikas hronikās. Grupas daiļrade iedvesmojusi nu jau vairākas jauno mūziķu paaudzes, tai pat laikā pat visslavenākie mākslinieki rokmūzikas olimpā var apskaust kolektīva sacerētās melodiskās un neaizmirstamās kompozīcijas, norāda M.Tomkalne.

Grupa tika izveidota septiņdesmito gadu pašā sākumā un drīz vien izdeva debijas albumu ar nosaukumu “Thin Lizzy” (1971). Kopš tā laika iznākuši 12 studijas albumi, kā arī virkne “dzīvo” albumu, izlašu un singlu. Piemēram, britu radio “Planet Rock” klausītāju aptaujā par visu laiku un tautu labāko rokmūzikas koncertalbumu atzīts “Thin Lizzy” albums “Live and Dangerous”.

Jāpiemin, ka vairākas rokmūzikas zvaigznes savu karjeru sākušas vai attīstījušas tieši “Thin Lizzy” sastāvā.

“Thin Lizzy” vēsturē ir arī skumji pieturas punkti. 1984.gadā, savas slavas zenītā, grupas dalībnieki paziņoja par karjeras pārtraukšanu. Tikai divus gadus vēlāk grupas fanus sasniedza sāpīgs trieciens – mira “Thin Lizzy” dibinātājs, vokālists un basists Fils Lainots. Savukārt šī gada februārī fani tiek šokēti atkal – šo pasauli atstāja ģitārists Gerijs Mūrs, kas pasaules slavu bija iemantojis jau ar savu solokarjeru.

Grupas sastāvs mainījies bieži, taču kodols, kas padarījis “Thin Lizzy” vārdu tik atpazīstamu un cienījamu, vienmēr paturējis vadošo lomu. Mūsdienās grupas galvenais un būtiskākais spēks ir trīs tās oriģinālie dalībnieki: ģitārists Skots Gorhams, taustiņistrumentālists Darens Vartons un bundzinieks Braiens Daunijs. Šo izcilo trijotni papildina vēl trīs pazīstami rokmūziķi - līdervokāls un ģitārists Rikijs Vorviks, nesenais Def Leppard ģitārists Vivians Kembels un basģitārists Marko Mendoza.

Dziesma “Whiskey In The Jar”, ko jaunā paaudze pazīst kā Metallica hitu, patiesībā ir īru tautas dziesma un “Thin Lizzy” vizītkarte. Tāpat tādas kompozīcijas kā “Anything You Want To”, “Waiting For An Alibi”, “Killer On The Loose”, “The Boys Are Back In Town”, “Rosalie, Chinatown”, “Bad Reputation” padarījušas viņu tik slavenu un kļuvušas par īstiem hitiem, atgādina koncerta organizatori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja