Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visiem ir svarīgi saglabāt ikgadējo ritmu. Festivāls Rīgas ritmi šogad notiks

Starptautiskais improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāls Rīgas ritmi 20 gadu jubileju šogad atzīmēs gan jūlija sākumā, gan gada nogalē. No 2. līdz 4. jūlijam festivālā uzstāsies pašmāju džeza mākslinieki, savukārt gada nogalē notiks ārzemju mūziķu koncerti

Latvijas džezfanka grupas Very Cool People, ģitāristu Reiņa Jaunā un Riharda Lībieša, dziedātāju Dināras Rudānes un Rūtas Dūdumas svaigākās programmas un dziedātājas Aijas Andrejevas veltījumu Dženisai Džoplinai jūlijā varēs baudīt Vecrīgas brīvdabas restorānā Nekādu problēmu pie Rātslaukuma. Džeza restorānā Trompete uzstāsies somu pianists Tuomo Ūsitalo un konkursa Riga Jazz Stage laureāti. Visus šos koncertus varēs apmeklēt bez maksas.

"Laikā, kad festivāli tiek atcelti cits pēc cita, ir svarīgi rast risinājumus un pilnībā neizdzēst 2020. gadu no festivālu vēstures kalendāra," saka Rīgas ritmu mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns. "Arī pašiem ir svarīgi saglabāt ikgadējo ritmu. Tādu pašu attieksmi esam sajutuši arī no mākslinieku puses, tāpēc Rīgas ritmi 2020 būs un Rīga bez mūzikas nepaliks!"

19. novembrī VEF Kultūras pilī īpašu veltījumu festivāla jubilejā piedāvās Maestro Raimonds Pauls, kurš ar savu trio izpildīs jaunu džeza programmu Pastaiga pa Rīgu. Jaunās vinila plates prezentācijas koncertā Maestro uzstāsies kopā ar kontrabasistu Toivo Untu un Rīgas ritmu dibinātāju sitaminstrumentālistu Māri Briežkalnu. "Pastaigājos pa Rīgu, kad tā bija pilnīgi tukša," stāsta Maestro. "Un radās doma par šādu ciklu – Pastaiga pa Rīgu. Par savu pilsētu jāpriecājas vienmēr."

10. decembrī VEF Kultūras pilī notiks amerikāņu popdžeza un soulmūzikas jaunās zvaigznes Klārka Bekhema koncerts. 13. decembrī uzstāsies Kubas džeza zvaigzne Roberto Fonseka kopā ar kubiešu R&B dziedātāju un hiphopa mākslinieci Danaju Suaresu.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu servisa tīklā. 

Informācija: www.rigasritmi.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja