Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vokālā grupa Schola Cantorum Riga ar albuma prezentāciju atzīmēs 20 gadu jubileju

Rīgas Domā 30. septembrī, plkst. 19 senās mūzikas vokālā grupa Schola Cantorum Riga savu 20 gadu radošās darbības jubileju atzīmēs ar koncertu, kurā prezentēs arī jauno albumu DOMUS MEA, kas tapis sadarbībā ar Nacionālo ierakstu kompāniju SKANI, informēja grupas pārstāvis Egils Šēfers.

Jaunā albuma prezentācijas koncertā piedalīsies arī Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles), Ieva Nīmane (dūdas) un koncerta īpašais viesis – Rihards Zaļupe (marimba). Koncerta un jaunā albuma klausītāji kļūs par lieciniekiem arī unikāla viduslaiku stīgu mūzikas instrumenta - rata liras – skanējumam.

"Šī gada vasarā Rīgas Domā mēs ieskaņojām patiešām unikālas vēsturiskas liecības – psalmus no Rīgas misāles – senākā nošu materiāla Latvijas mūzikas vēsturē, kas saglabājies līdz mūsdienām. Līdzās šiem 15. gs. psalmiem jaunajā albumā iekļauti dažādi viduslaiku dziedājumi – gregoriskie korāļi, ambroziskās himnas un agrīnās daudzbalsības paraugi," stāsta vokālās grupas vadītājs Guntars Prānis.

Jaunais albums būs nopērkams ne tikai Latvijas mūzikas ierakstu veikalos, bet pateicoties SKANI izplatīšanas tīklam arī vairāk kā 80 pasaules valstīs un visās pieejamajās digitālās izplatīšanas platformās – iTunes, Spotify, Amazon, Deezer, Google Play, Naxos Music Library un daudzās citās.

Vokālā grupa Schola Cantorum Riga dibināta 1995.gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja