Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zvaigznes bērns un viņa jautājumi

Jāņa Lūsēna un Kārļa Vērdiņa mūzikls sāk ceļu pie publikas.

Drīz pēc Zvaigznes dienas – šovakar, 19. janvārī, VEF Kultūras pilī (plkst. 19.00) notiks pirmizrāde Jāņa Lūsēna un Kārļa Vērdiņa jaunajam ģimenes mūziklam Zvaigznes bērns. Izcili skatuves mākslinieki kopā ar Jāņa Lūsēna instrumentālo grupu un jaudīgiem jaunajiem talantiem uz vienas skatuves izdzīvos darbu, kas veidots pēc Oskara Vailda pasakas motīviem.

Zvaigznes bērns ir krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Tā galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu: "Kas es esmu?", uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni. "Muzikālā stāsta centrā izvirzījusies vajadzība mīlēt un uzticēties, spēja palīdzēt un pat uzupurēties, lai atbrīvotos no egoisma un paštaisnuma, kas saindē attiecības ar citiem," stāsta dzejnieks Kārlis Vērdiņš. Saskaņā ar komponista Jāņa Lūsēna ieceri mūzikla varoņiem nozīmīga ir garīgā pieredze, kas tiek gūta, vēršot skatu pret debesīm – gan tām, kurās mirdz daudz zvaigžņu, gan arī tām, kurās meklējam žēlastību, glābiņu un reizēm arī savas eksistences attaisnojumu. "No bērnībā lasītām Oskara Vailda pasakām visspēcīgāk atmiņā palikusi tieši Zvaigznes bērns. Jau ilgāku laiku doma par šā stāsta pārtapšanu mūziklā man kā komponistam likusies ļoti saistoša. Tās poētiskā valoda, vide, tēli un galvenā varoņa dzīvesstāsts liekas izteikti krāsains un rosina bagātu iztēli, lai radītu jaunu skatuves darbu," saka Jānis Lūsēns.

Galveno – Zvaigznes bērna lomu atveidos Rīgas Doma kora skolas (RDKS) Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. Lomās iejutīsies arī labi pazīstamie dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Daniels Pelnēns, kā arī RDKS Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi. Radošajā komandā ir režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča, vokālā pedagoģe Annija Putniņa, bet par kostīmiem un skatuves scenogrāfiju rūpējas mākslinieču apvienība Grāfienes.

Mūzikla pirmizrādei sekos izrādes arī citur Latvijā – Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (21.01.), Jelgavas Kultūras namā (22.01.), Vidzemes koncertzālē Cēsis (23.01.), Latgales vēstniecībā Gors (05.02.), Valmieras Kultūras centrā (06.02.), Ventspilī, teātra namā Jūras vārti (12.02.) un Ogres Kultūras centrā (13.02.). Pateicoties skatītāju interesei, izsludināta dienas papildizrāde Jelgavā (22.01.), vakara papildizrādes Cēsīs (23.01.) un Rīgā (09.02.). Biļetes – Biļešu paradīzē.


Visu rakstu lasiet avīzes Diena trešdienas, 19. janvāra, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja