Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zviedru eksperts atzinīgi vērtē Latgales vēstniecības GORS koncertzāļu akustiku

Lai iepazītos ar topošās Latgales vēstniecības GORS (Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra) akustikas prasību ievērošanu, trešdien, 23.janvārī, Rēzeknē viesojās projekta akustikas konsultants, zviedru kompānijas Akustikon vecākais speciālists Jans Inge Gustavsons (Jan-IngeGustafsson), vēsta Latgales vēstniecības GORS (SIA Austrumlatvijas koncertzāle) Mārketinga nodaļas vadītāja Aija Eriņa.

Pēc būvobjekta aplūkošanas zviedru speciālists atzina, ka būvniecības darbi norisinās atbilstoši prasībām. "Šodien apskatot objektu, redzu, ka pirms četriem mēnešiem sniegtie ieteikumi ir ņemti vērā un tiek rūpīgi īstenoti. Iepriekš konstatētās nianses tiek risinātas un tiek veikti uzlabojumi. Es redzu un priecājos par daudzām kvalitatīvām lietām: piemēram, par apgaismojuma risinājumiem, tāpat vēlos izcelt horeogrāfijas zāli, kur paveras iespējas ne tikai deju mēģinājumiem, bet vēl citām lietām, piemēram, stīgu instrumentu mēģinājumiem," teic Gustavsons, uzsverot, ka Rēzeknē top patiesi veiksmīgs, kvalitatīvs un daudzfunkcionāls centrs.Latgales vēstniecības GORS arhitekts Uldis Balodis pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Janu Ingi Gunstavsonu, augstu vērtējot profesionālo pieredzi un padomus, ko akustikas meistars sniedz. "Šī bija normāla darba tikšanās, kas būvniecības procesā ir ļoti svarīgi. Šoreiz pārbaudījām to, kā atrisinātas vai tiek risinātas lietas, kam iepriekšējā viesošanās reizē Jans Inge ieteica pievērst uzmanību. Vairākas lietas vēl jāuzlabo, bet daudz kas jau ir paveikts, piemēram, inženierkomunikācijās, uzlabota arī strādnieku sapratne par veicamajiem darbiem," skaidro U. Balodis. Arhitekts paredz, ka nākamajā tikšanās reizē ar īpašām ierīcēm tiks mērīta koncertzāļu akustika. "Kad zāles būs pilnīgi gatavas, veiksmi akustikas mērījumus, kam aprīkojumu vedīsim gan no Zviedrijas, gan tepat no Rīgas. Jans Inge šodien apskatīja arī akustikas paneļus, ko izgatavo Tornis RA, un viņš bija ļoti apmierināts ar to kvalitāti," norāda arhitekts.

Koncertzāles pārstāve norāda, ka Jans Inge Gustavsons ir pieredzes bagāts akustikas speciālists, kurš strādājis pie vairāk nekā desmit koncertzāļu projektēšanas un akustikas ierīkošanas gan Zviedrijā (Gētebrogas operas nams un citi), gan arī citviet pasaulē, tostarp Kubā (Nacionālās operas nams Havanā), Lielbritānijā (BBC koncertstudijas Lielbritānijā), Norvēģijā (Oslo koncertzāle) un citviet. Viņa pārstāvētais uzņēmums Akustikon dibināts 1984.gadā. Tas konsultē ar akustiku saistītos jautājumos, kā arī specializējas tādu sabiedriski nozīmīgu objektu kā operas nami, koncertzāles, teātri, daudzfunkcionālie centri, kinozāles akustikas prasību izstrādē un uzraudzīšanā. Zviedru uzņēmums arī palīdz ierīkot profesionālās skaņu studijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja