Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dirty Deal Teatro janajā sezonā turpinās veidot oriģināldramaturģijas iestudējumus, kas vēstīs par sociālām tēmām

2019./2020. gada sezonā Dirty Deal Teatro turpinās veidot oriģināldramaturģijas iestudējumus, kas runās gan par sociālām, gan ļoti personiskām tēmām, kas skar mūsdienu cilvēku, pavēstīja teātra pārstāve Māra Uzuliņa.

Šajā sezonā, lai skatītājiem palīdzētu pirmajiem iepazīt jaunos talantus, teātra mājas lapā www.dirtydealteatro.lv un citur ar īpašu nozīmīti Ieraugi pirmais izcelsim jaunākās paaudzes mākslinieku pirmos darbus profesionālajā teātrī. Sadaļā Ieraugi pirmais veidotās izrādes būs jauna satura un formas brīvības meklējumi skatuves mākslā, lai mākslinieki piedzīvotu vēlmi atrast tikai viņiem raksturīgo rokrakstu.

Sezonas pirmais jauniestudējums un pirmā izrāde sadaļā Ieraugi pirmais būs dramaturga Jāņa Baloža debija režijā izrādē Ohh, kas pie skatītājiem nonāks 11. oktobrī. Izrāde balstīta uz bailīgām, iespējams nelietderīgām, bet tajā pašā laikā pēdas atstājušām instrukcijām un pamācībām, ko izrādes veidotāji savā bērnībā guvuši no līdzcilvēkiem. Šie personīgie un vienlaikus vispārcilvēciskie mirkļi ir kļuvuši par skatītāju maņas kairinošu ceļojumu. Izrāde ir mēģinājums doties uz turieni, kur nokļūt vairs nav iespējams un satikt cilvēkus, kuru sen nav. Izrādes radošo komandu veido Jānis Balodis, Ieva Kauliņa, Agris Krapivņickis, Ivars Krasts, Viesturs Balodis.

Decembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Kristas Burānes dokumentālā izrāde dzejā. Pieci dzejnieki, dzejā portretējot kādas Latvijas skolas 8.a un 8.b klases skolēnu un viņu skolotāju dzīves, sarunāsies par pieaugšanu, jaunību, skolu, izglītības sistēmu, audzināšanu un brīvību. Izrādes radošo komandu veido režisore Krista Burāne, dramaturģe Laila Burāne, dzejnieki - Marija Luīze Meļķe, Kirils Ēcis, Raimonds Ķirķis, Agnese Krivade, Kārlis Vērdiņš, komponists Edgars Raginskis, scenogrāfs Krišjānis Elviks.

Savukārt horeogrāfe Eva Krūmiņa jau ir sākusi darbu pie izrādes Drosmes projekts, kura pie skatītājiem nonāks nākamā gada sākumā. Izrādē radošā komanda apskata drosmi kā izvēles brīvību, kā savas patības apliecinājumu sabiedrībai un pašam sev. Vai sistēmā, kurā valda tik daudz likumu un normu, vēl ir iespējama brīva izvēle?

Sezonas otrajā pusē Dirty Deal Teatro izrādes veidos režisors Valters Sīlis kopā ar mākslinieci Kati Krolli, režisors Elmārs Seņkovs ar savu radošo komandu, skatuves mākslinieki - Kārlis Krūmiņš un Henri Hütt (Igaunija), bet sezonu noslēgs režisores Paulas Pļavnieces izrāde, kam dramaturģiju veidos dramaturgi Justīne Kļava, Jānis Balodis un Matīss Gricmanis.

Dirty Deal Teatro repertuārs pieejams: http://dirtydealteatro.lv/repertuars/

Biļetes uz Dirty Deal Teatro izrādēm var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja