Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dirty Deal Teatro vedīs digitālā ceļojumā pa Rīgu un Bonnu

Dirty Deal Teatro starptautiskā teātra projektā Otrpus durvīm aicina maldīties Rīgā, ko visi tik labi pazīstam, un atklāt, ko jaunu šīs ierastās trajektorijas var pavēsīt par mums pašiem. Izrāde norisināsies 7.novembrī 20.30 tiešsaistes platformā Zoom.

Otrpus durvīm ir darbizrāde (work in progress) tiešsaistē latviešu un vācu valodā, kur starptautiska mākslinieku komanda no Latvijas un Vācijas meklēs to, kas šajā mainīgajā laikā un distancētajās attiecībās mūs vēl bez vīrusa vieno. Projekts vienlaikus norisināsies Rīgā un Bonnā. Projekta pirmajā izpētes posmā mākslinieki dosies pilsētvidē kā klejotāji, novērotāji, aģenti, brīvdomātāji, viņi saskarsies ar vidi, izdzīvos un provocēs situācijas, atspoguļos savu ceļojumu tiešraidē.

Māksliniekiem pilsētvidē ar digitālo tehnoloģiju starpniecību pievienosies arī autori – Ivo Briedis un Lotārs Kitšteins (Lothar Kittstein), kuri, sekojot video tiešraidei, paralēli radīs tekstus, kas būs gan kā reakcija uz redzamo, gan instrukcija tālākām darbībām, gan pilnīgi neparedzama vārdu plūsma.

Kas notiek tur ārā, aiz mūsu aizslēgtajām durvīm? Kā mainījusies mūsu dzīve urbānajā telpā pēdējo deviņu mēnešu laikā? Kāds ir klimats starp cilvēkiem? Un ar ko Rīgas ikdienas dzīve šobrīd atšķiras no Bonnas vai citām pasaules vietām? Šķiet, ka visu pasauli iespaido šis spēks, kas vienlīdzīgi skar visus, taču tā ietekme uz dažādām dzīves jomām ir atšķirīga.

Šīs izrādes ietvaros mākslinieki meklē veidus, kā turpmāk veidot sarunu ar skatītājiem, neatkarīgi no tā, kurā ģeogrāfiskā punktā katrs atrodas, lai par teātra skatuvi padarītu visu Eiropu un tālākā perspektīvā arī pasauli.

Izrādes radošo komandu veido mākslinieki no Latvijas un Vācijas - autori Ivo Briedis un Lotārs Kitšteins, mākslinieciskie vadītāji Franks Heuels (Frank Heuel) un Annika Leja Annika Ley, dramaturgs Haralds Redmērs  (Harald Redmer), Rīgas ielās dosies aktieris Jurģis Spulenieks un video māksliniece Elīna Matvejeva, savukārt Bonnu apceļot palīdzēs Dāvids Fišers (David Fischer) un Georgs Lenarcs (Georg Lennarz).

izrādi producē Fringe Ensemble (Vācija) sadarbībā ar Dirty Deal Teatro. Projekts tapis ar NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste atbalstu.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīze kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja