Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar septiņām izrādēm Latvijas Televīzijā atgriežas cikls Teātris.zip

No 16. janvāra septiņas sestdienas pēc kārtas Latvijas Televīzijā atgriežas cikls Teātris.zip. Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu pie LTV skatītājiem nāks septiņas Dailes teātra, Nacionālā teātra, Jaunā Rīgas teātra, Liepājas teātra, Valmieras teātra, Daugavpils teātra un mūzikas nama Daile izrādes, bet pirms tām – Ojāra Rubeņa sarunas ar iestudējumu veidotājiem. Šosezon būtisks jaunums ir izrāžu ētera laika maiņa – tās turpmāk LTV1 un REplay.lv būs vērojamas sestdienu pusdienlaikā – plkst. 12.15.

Televīzijas pirmizrādes šajā sezonā piedzīvos kopumā septiņas izrādes, no kurām lielākā daļa būs latviešu autoru darbi. Reja Kūnija komēdija Ar vīru nav viegli (Dailes teātris) un Šekspīra traģēdija Hamlets (Valmieras teātris) būs vienīgie ārvalstu autoru lugu iestudējumi, bet pārējās piecas izrādes būs ļoti atšķirīgi latviešu autoru darbi. To vidū arī īpašais lepnums – izrāde Ziedonis un visums (Jaunais Rīgas teātris), izcilais Nacionālā teātra Ezeriņš pēc Jāņa Ezeriņa novelēm, vēsturiski dokumentālā Liepāja – Latvijas galvaspilsēta Liepājas teātrī, Jāņa Klīdzēja romāna Sniegi iestudējums Kliedzēji Daugavpils teātrī un poētiska lekcija par Eduardu Veidenbaumu un viņa brāli Kārli – mūzikas nama Daile iestudējumā Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi.

Raidījumos Teātris.zip pirms izrādēm pie Ojāra Rubeņa viesosies aktieri Vita Vārpiņa, Ģirts Ķesteris, Mārtiņš Meiers, Ivo Martinsons, Agris Krapivņickis, Vilis Daudziņš, Dita Lūriņa un režisori Alvis Hermanis, Edmunds Freibergs, Viesturs Roziņš, Valters Sīlis, kā arī dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce. Neizpaliks arī pērn uzsāktā tradīcija – katrā raidījumā parādīsies kāds negaidīts viesis, kurš būs jāatmin izrāžu veidotājiem.

Šī gada cikla pirmā izrāde būs Dailes teātrī iestudētā Reja Kūnija komēdija Ar vīru nav viegli, kurā pikantas, divdomīgas un arī psiholoģiski spraigas situācijas izspēlē Dailes teātra zvaigznes – Vita Vārpiņa, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un citi. Dž. Dž. Džilindžera režijā situāciju komēdija ļauj aktieriem "izspēlēties" ne vien sev netipiskos tēlos, bet arī no komēdijas līdz pat psiholoģiskai groteskai. Pirms izrādes Ojārs Rubenis sarunāsies ar Vitu Vārpiņu un Ģirtu Ķesteri, un viņiem pievienosies arī slepenais viesis.

2021. gads būs desmitais gads, kopš ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu Latvijas Televīzijā tiek ierakstīti un demonstrēti Latvijas teātru iestudējumi un raidījumi Teātris.zip. Šajos gados LTV1 un LTV7 pārraidītas 212 izrādes, kā arī ierakstītas Rīgas un reģionu teātru 157 izrādes, kas uzskatāmas par sava laika zīmēm.

Raidījums Teātris.zip un izrāžu iestudējumu televīzijas pirmizrādes – no 16. janvāra sestdienās plkst. 12.15 LTV1 un REplay.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja