Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Āraišu ezerpils teritorijā notiks staigājamā izrāde Letti

Kopienas teātra projektu Šekspīrs satiek Blaumani ietvaros Āraišu ezerpils teritorijā 26. jūlijā pirmizrādi piedzīvos vizuālā teātra estētikā balstīta staigājamā izrāde Letti, informēja apvienība PERFOrācija.

Āraišu ezerpils teritorija pārtaps par spēles platformu vairāk kā simts izrādes dalībniekiem, tā kļūstot par vienu no dalībnieku skaitā apjomīgākajām izrādēm kopienas teātra projektā.

Kopš Latvijas valsts dibināšanas ir pagājuši simts gadi, tāpēc aktuāls paliek jautājums – kā vēsture ir ietekmējusi mūsdienu cilvēku? Kā tas ir ietekmējis mūs, un kā mēs spējam godināt pagātni, kas mūs ir laika gaitā veidojusi? Kā vēstures nozīmi uztver mūsdienu jaunatne?

Izrāde Letti vēstīs par mūsdienu cilvēku, kurš meklē savas saknes, par cilvēku, kurš meklē sevi caur sen aizmirstiem mītiem, ko glabā mūsu tauta, mūsu pašu miesa, mūsu zeme.  

Izrādes galveno stāsta līniju veidos piecu jauniešu piedzīvotais pilnmēness naktī, ko uzskata par enerģētiski spēcīgu un emocionāli piesātinātu laiku.

Izrādes laikā skatītāji kopā ar jauniešiem piedzīvos sešu stāstu virkni, kas notiks dažādās ezerpils teritorijas vietās, un atgriezīs laikos, kad radās pirmās universālās izpratnes par pirmajām pasaules uztveres formām. Skatītāji paši kļūs par izrādes sastāvdaļu un kļūs par tiešiem lieciniekiem dažādu laiktelpu sķietamiem satikšanās mirkļiem, kas liks atgādināt pašiem sev par dabas klātesamību un  kopienas sajūtu, kas veidojusi un turpina veidot Latvijas cilvēku.

Izrādes režiju veido Beatrise Zaķe (apvienība PERFOrācija), scenogrāfiju – Pamela Butāne (apvienība PERFOrācija), dramaturģe - Sandija Santa, komponists – Jānis Strapcāns, gaismu mākslinieks – Reinis Smiltenis (Those Guys Lighting), bals ieraksts – aktrise Inga Apine. Izrādē piedalās Āraišu pagasta jaunizveidotais kopienas teātris, Amatas novada un Cēsu pilsētas deju kolektīvi, kori, Cēsu skolu jaunsargi, ārzemju studenti. Izrādes producente ir Jolanta Sausiņa.

Izrāde nav ieteicama cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Izrāde notiks Āraišu arheoloģiskā parka veidotā Teātra un mūzikas MĒNESS EZERS pasākuma ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja