Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Februārī Ģertrūdes ielas teātra programmā atgriežas Leģionāri. Diskusija ar kaušanos

Pēc ilgāka pārtraukuma Ģertrūdes ielas teātra programmā atgriežas Valtera Sīļa iestudējums Leģionāri. Diskusija ar kaušanos. Izrāde tiks spēlēta 21., 22. un 23. februārī plkst. 19, informēja teātra pārstāvji.

“Izrāde sākas kā ļoti diplomātiska diskusija starp zviedru un latvieti, argumentējot Latvijas un Zviedrijas pozīcijas un skaidri izvirzot pretenzijas par otras puses pieļautajām kļūdām un neadekvātiem lēmumiem. Taču, lai kādi risinājumi tiktu meklēti, atrodas arī ļoti nopietni pretargumenti. Izrādei pakāpeniski attīstoties, mums atklājas tā emocionālā pasaule, kādā atradās abas šajos notikumos iesaistītās puses, un no pieklājīgas diskusijas izrāde pakāpeniski kļūst daudz fiziskāka, jo risinājumu neizdodas atrast, taču izdodas atrast jaunus un jaunus pierādījumus katras puses nebūt ne tīrajai reputācijai,” par izrādi stāsta režisors Valters Sīlis.

Leģionāri. Diskusija ar kaušanos: līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību. Vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc?

2011./2012. gada sezonā izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu kā Gada latviešu autora darba iestudējums, Valters Sīlis nominēts kā Gada režisors un Kārlis Krūmiņš kā Gada aktieris.

Autori: Karls Alms (Carl Alm, Somija), Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis. Režisors Valters Sīlis. Spēlē: Karls Alms, Kārlis Krūmiņš. Scenogrāfe Ieva Kauliņa. Gaismas Māra Jarovoja.

Biļetes uz izrādēm pieejamas internetā https://biletes.git.lv/ un NicePlace Telpā Kr. Baronā ielā 21a. Biļešu cena 12 EUR, studentiem, skolēniem, skolotājiem, pensionāriem – 7 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja