Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: Gadumijas koncerts Nacionālajā teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī no 18. līdz 29. decembrim būs skatāms īpašais Gadumijas koncerts, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Scenogrāfa Aigara Ozoliņa veidotajā skatuves telpā režisore Indra Roga aicina atskatīties uz aizvadīto gadu un pasapņot par nākošo. Latvijas ainavas, ģimenes bildes vai dzīvnieku foto joprojām grezno mūsu mājas kalendārus, ko gada beigās noņemam no sienas un liekam vietā jaunus. Bet pirms tos ielikt plauktā vai izmest, ir vērts tos pāršķirstīt. Starp gada priecīgajām dienām droši vien slēpjas arī skumjās, tomēr laiks skrien tik ātri, ka katrs no jums būs pārsteigts - vai tiešām tas viss noticis viena gada laikā? Koncerta pirmajā daļā, atskatoties uz visu, kas bijis, un otrajā - ļaujoties sapņiem par jauno, atnākošo 2015. gadu, skanēs pazīstamas un piemirstas dziesmas, būs jūtams džeza piesitiens, mazliet sentimenta un dzirkstīs šampanietis, bet tam visam pāri - teātra spēles prieks.

Piedalās: Marija Bērziņa, Egils Melbārdis, Dita Lūriņa, Ģirts Liuziniks, Līga Zeļģe, Mārtiņš Egliens, Zane Jančevska, Agnese Cīrule, Evija Skulte, Uldis Anže, Voldemārs Šoriņš.

Muzikālais vadītājs un dziesmu aranžētājs Raimonds Petrauskis, izrādē piedalās trio Xylem - Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis, Rihards Zaļupe. Skanēs dažādu laiku melodijas – Raimonda Paula Sniegavīrs, Jaunais gads, Vectētiņš un vecmāmiņa, Paldies Jums, Jāņa Sildega Reiz manā bērnībā, Arvīda Žilinska Laba slava sniedziņam, Elgas Igenbergas Sniegpulkstenītis un daudzas citas dziesmas.

Kostīmu māksliniece Elita Patmalniece, horeogrāfe Liene Stepena, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, Lindas Ģībietes un Toma Zeļģa video.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja