Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite atgriezušies Dailes teātrī

Pēc līguma laušanas ar Krievijas fondu Teritorija Dailes teātris ir radis iespēju galveno un noslēdzošo iestudējuma Kokvilnas lauku vientulībā fāzi nodrošināt no pašu ieņēmumiem un ar Latvijas sponsora atbalstu, informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Dailes teātrī ir atsākušies mēģinājumi Lielās zāles iestudējumam Kokvilnas lauku vientulībā, kur lomas atveidos divi izcili aktieri – Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite.

Krievu režisors Timofejs Kuļabins šajā iestudējumā ir pievērsies izcilā franču 20. gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei. Režisors stāsta: "2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu."

Iestudējuma Kokvilnas lauku vientulībā pirmizrāde notiks 28. maijā, tai sekos izrādes 29., 30. un 31. maijā. Tās notiks angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Šī iestudējuma veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes sadarbības partneris un projekta iniciators starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds Teritorija. Līgums ar to tika lauzts tūlīt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Tagad noslēdzošā iestudējuma fāze tiks nodrošināta no pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties teātra inovāciju partnera LMT atbalstam.

Timofejs Kuļabins saka: "Mani ir satriecis notiekošais Ukrainā. Es nekādi neatbalstu Krievijas valdības rīcību un iestājos pret karu jebkādā tā veidā. Vardarbība un agresija mūsdienu pasaulē var tikai pasliktināt jebkādus politiskus konfliktus. Es izsaku savu līdzjūtību ikvienam, kas cietis no karadarbības, un uzstājīgi aicinu Krievijas varu pārtraukt karu un pāriet uz diplomātiskām pārrunām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja