Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Humorpilns čakars arī par nopietno. Dirty Deal Teatro aicina tiešsaistē vakarēt ar režisoriem

"Ideja radās, pateicoties apstākļiem, kuros esam nonākuši," saka dramaturģe Linda Rudene. Katru otro nedēļu, sākot no šodienas, Dirty Deal Teatro iecerējis vakarēt ar režisoriem jaunā tiešsaistes raidījumu ciklā Č(v) akarēšana.

"Ir gan podkāsti, gan intervijas tiešraidē, tāpēc bija jādomā kaut kas cits. Man likās interesanti izdarīt tā, lai nav tikai stāsts par darbu, teātri, nopietnām vērtībām, bet lai režisors var parunāt vienkāršākā un brīvākā atmosfērā," tā cikla sarunu formātu atšifrē dramaturģe.

Protams, viens no šā pasākuma mērķiem ir aktualizēt tos projektus, kas taps pēc ārkārtējās situācijas. Tāpēc režisori, kuri tiks aicināti uz Č(v)akarēšanu, būs tie, kuriem šajā sezonā Dirty Deal Teatro ieplānoti iestudējumi. Jaunajā tiešsaistes raidījumu ciklā mākslinieki ne tikai ieskicēs savu topošo darbu ieceres, bet arī tiks izaicināti ļauties avantūrai – sniegt atbildes uz negaidītiem jautājumiem un izpildīt negaidītus uzdevumus. "Ņemot vērā, ka visi ir saspringti, lietām gribējās pieiet asprātīgi, ar humoru," paskaidro Linda Rudene. "Pārraide tiešraidē pārbaudīs režisoru spēju improvizēt un ļauties spontanitātei, sniedzot skatītājiem iespēju uzzināt ko jaunu par viņiem pašiem." Būtībā režisori tiks apmainīti vietām ar aktieriem? "Kaut kādā ziņā jā. Būsim draudzīgi un koleģiāli, bet grūtākais režisoriem var būt tas, ka raidījums notiks tiešraidē un reakcijai jābūt visnotaļ ātrai. Režisors taču pieradis darbam sagatavoties, atbildēt par visu varoņu motivāciju, pamatot katru darbību. Mēs ceram, ka pirmās atbildes uz negaidītajiem jautājumiem būs vispatiesākās. Scenārijs nav dzelžains," saka Linda Rudene. "Sarunas vadītājs būs Jānis Kronis, kurš spēj reaģēt neierastās situācijās, un ar humoru viņam viss ir kārtībā."

Pirmais šim eksperimentam piekritis režisors Valters Sīlis. "Nekas cits viņam neatlika! Viņam neļāva izvēlēties, nolika fakta priekšā. Tur jau sākas tā č(v)akarēšana," smaida Linda Rudene. Raidījuma tiešraide plānota uz 50– 60 minūtēm, taču neviens netiks pārtraukts pusvārdā. Par tehniskiem jautājumiem vēl tiek spriests, bet domājams, ka raidījumu internetā varēs skatīties arī vēlāk.

Bet vai pati Linda uz šādu tiešsarunu parakstītos? "Improvizācija un negaidītība? Tas man liekas biedējoši, bet – arī aizraujoši. Man kā dramaturģei gribas, lai viss ir uzrakstīts, lai frāzes ir precīzas," viņa smejas. Kā dramaturģei Lindei Rudenei ir ļoti daudz visādu iesāktu projektu dažādās attīstības stadijās. "Bēdīgais ir tas, ka nezinām, kad kaut kas sāks notikt, bet priecīga esmu par to, ka darba ir daudz un gana dažāds. Cietēja neesmu, esmu tikai ieguvusi." 

Šodienas Č(v)akarēšanā plkst. 19 – tikšanās ar Valteru Sīli, bet 26. janvārī – ar Ingu Tropu. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja