Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kino "Rīga" demonstrēs Džuzepes Verdi festivāla iestudējumu "Rigoleto"

Itālijas nozīmīgākā Džuzepes Verdi daiļradei veltītā festivāla uzvedums „Rigoleto” būs skatāms uz kinoteātra Rīga lielā ekrāna trešdien, 2.jūnijā plkst.19, informēja kino "Rīga" marketinga menedžere Olga Savina. Saviļņojošajā Džuzepes Verdi operā, kuras uzmanības centrā ir tēva un meitas attiecību portretējums, titullomā ir viens no spožākajiem itāliešu baritoniem Leo Nuči, kurš šajā lomā uzstājies jau vairāk nekā 400 reižu.

Leģendārs ir atgadījums, kad Leo Nuči dziedāja titullomu jau 400. reizi un Pjačenzas publika pēc Rigoleto ārijas "Si Vendetta, Tremenda Vendetta" sarīkojusi tādas ovācijas, ka dziedātājam nācies šo āriju atkārtot trīs reizes. Džildas lomu atveido operu ierakstu un tiešraižu skatītājiem jau pazīstamais jaunais gruzīnusoprāns Nino Mačaidze. Viņa šosezon redzēta divos iestudējumos: Šarla Guno "Romeo un Džuljeta", kā arī belcanto stila meistara Vinčenco Bellīni operā "Puritāņi".  Hercoga lomā – tenors Frančesko Demuro

„Rigoleto” ir viena no pazīstamākajām Verdi operām. Tā joprojām valdzina skatītājus ar savu traģisko sižetu un spilgtajām ārijām ("La donna e’ mobile", "Caro nome, Cortigiani vil razza dannata"). Kā atgādināja O.Savina, šī uzveduma diriģents Masimo Dzaneti kopš 90-to gadu beigām bauda starptautisku atzinību kā viens no savas paaudzes interesantākajiem diriģentiem.Savukārt scenogrāfiju veidojis izcilais šī žanra meistars Pjērluidži Samaritani, kurš līdz savai pāragrajai nāvei 1994. gadā strādāja Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas "La Scala" un Amerikas baleta teātrī.

"Operai "Rigoleto" ir ļoti dziļš sižets. Tas ir par to, ka laime var būt ļoti dažāda un cik ātri to var zaudēt... Un beidzot baritons var izpausties galvenajā lomā," stāsta Sonora Vaice, kura atveidojusi Džildu Latvijas Nacionālajā operā.


O.Savina atgādināja, ka operas sezonas noslēgumā 16. jūnijā 19:00 būs iespēja baudīt V. A. Mocarta operu "Così fan tutte" ("Tā dara visas"), ar kuru vācu režisors Klauss Guts noslēdz savu Mocarta Da Pontes ciklu uz Zalcburgas festivāla skatuves. Savukārt tiešraidē no Barselonas "Gran Teatre del Liceu" 1. jūlijā plkst. 21 demonstrēs Pētera Čaikovska operu „Pīķa dāma”. Biļetes pārdod kino „Rīga” un „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv, to cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja