Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Performances mākslas centrs atklāj savas telpas un rīko Morīnas Flemingas meistarklases

Latvijas Performances mākslas centrs 7. martā oficiāli atklās jaunās telpas, savukārt 9. un 10. martā notiks performances mākslinieces Morīnas Flemingas (ASV) Artist Talk (mākslinieka publiskā runa), meistarklases un performanču vakars, informēja centra pārstāve Sanita Rībena.

Latvijas Performances mākslas centrs oficiāli ir dibināts pērnā gada nogalē un paralēli meistarklašu rīkošanai un šī gada starptautiskā Performances festivāla Starptelpa norises plānošanai, notika arī Latvijas Performances mākslas centra telpu remonts un labiekārtošana Miera ielas 15 trešajā stāvā.

“Mēs strādājam ar performances māksliniekiem no visas pasaules, esam iesaistīti vairākos sadarbības projektos.  Latvijas Performances centra telpās plānojam ne tikai organizēt meistarklases un lekcijas, bet arī piedāvāt to kā mākslinieku rezidenču centru. Martā, piemēram, centra telpās apmetīsies un pie savu ieceru attīstības strādās ASV performances māksliniece Morīna Fleminga,” stāsta centra vadītāja Laine Kristberga.

Horeogrāfes un performances mākslinieces Morīnas Flemingas darbi saņēmuši starptautisku atzinību nozīmīgos festivālos Itālijā, Japānā, Islandē, Francijā, Kolumbijā, Korejā, Brazīlijā un ASV. Viņa ir radījusi oriģinālu vizuālā teātra formu, ieviešot sirreālu kustību poēzijas valodu, kas asociātīvi atgādina ikonu vai klasikās mākslas kanonus. Māksliniece ir sadarbojusies ar dramaturgu Deividu Henriju Hvangu (David Henry Hwang), komponistu Filipu Glāsu (Philip Glass), gaismu un vizuālo mākslinieku Kristoferu Odo (Christopher Odo).

Morīnas Flemingas izrāde B. Madonna tiks prezentēta šī gada starptautiskajā Rīgas Performances festivālā Starptelpa.

Morīnas Flemingas Artist Talk norisināsies 9. martā no plkst 11 līdz 13. Māksliniece dalīsies pārdomās par savu profesionālo pieredzi, mākslu un radošumu. Norises vieta Miera ielā 15. Ieeja par ziedojumiem.

Savukārt Morīnas Flemingas meistarklases notiks 9. martā no plkst.14 līdz 17 un 10. martā no plkst. 11 līdz 16.   

Meistarklašu ietvaros būs iespēja gūt intensīvu ieskatu starpkulturālas un starpdisciplināras performances izveidē, kurā nozīmīga loma ir cilvēka figūrai, kas ir radīšanas galvenais instruments. Meistarklašu dalībnieki tiks aicināti izpētīt savu fleksibilitāti, dzīves enerģiju, apzinātību, spēku un pacietību. Vēl dalībnieki tiks aicināti veidot savu pētījumu, izmantojot starpkulturālas performances vēsturisko aspektu. Izmantojot Morīnas Flemingas radītās sadarbības tehnikas, taps oriģinālas kompozīcijas / performances, kuras tiks prezentētas Performanču vakara ietvaros.

Meistarklases ir piemērota ikvienam, jo neprasa īpašu iepriekšēju sagatavotību. Tās aicina būt atvērtam uz nezināmo, jauno pieredzi, kur nav jēdzieni “pareizi-nepareizi”. Nepieciešamas ērtas drēbes kustībām.

Norises vieta - Miera iela 15. Ierobežots vietu skaits. Dalība par nosacīti simbolisku līdzmaksājumu, līdz 7. martam piesakoties, rakstot uz uz e-pastu [email protected].

Performanču vakars notiks 10. martā no plkst. 19 līdz 21.

Performanču vakarā būs iespēja redzēt gan Morīnas darba, gan meistarklases grupas prezentācijas performances formā. Kā jau tradicionāli Performanču vakaros ierasts, aicināti pieteikties arī citi mākslinieki, kas vēlas parādīt savas performances vai iestrādes plašākai un atsaucīgai publikai. Norises vieta Miera ielā 15. Ieeja par ziedojumiem.

 

Top komentāri

VVZ
V
Kas ir performance? Ja pakakā pie kaimiņa durvīm, un tad piezvana, lai palūgtu papīru- tā ir instalācija. Ja piezvana un tad pakakā, tad tā ir performance, jo process ir dinamisks. Tā ka- nesajauciet!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja