Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lidmašīnas salonā. Andris Bulis debitē režisora ampluā.

Teātra observatorijas aktieris, arī dzejnieks Andris Bulis debitē režisora ampluā

Īsta lidmašīna! Visiem, kuri krīzes dēļ šovasar nav dabūjuši izceļoties, ir iespēja pagozēties aeroplāna sēdeklī par zemāko cenu, kādu var izsapņot, sērfojot pa lidsabiedrību mājaslapām.

Rakstot literāro "skeletu" izrādei Lidojums, kas piedzīvo pirmizrādi Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorijā, Andris Bulis sapņoja, cik jauki būtu izrādes telpu pārvērst lidmašīnas salonā. Tā, lai tēmas, par ko viņš runā izrādē, patiešām rada lidojuma efektu. Izrādes nosaukums un aktiera seksīgais, vitālais tēls tā vien vedina domāt, ka izrādei būs sakars ar mīlestību. Varbūt arī ar Ričarda Baha grāmatām? To varoņi pārkāpj priekšstatu robežas par ierobežotību laikā un telpā.

Arī Andris Bulis savā ziņā pierādījis, ka robežu nav. Viņš ne tikai spēlē teātri, bet raksta grāmatas, scenārijus, vada raidījumus un pasākumus. Visam pietiek laika un enerģijas. "Vajag tikt pāri savam slinkumam un bailēm, un nekā neiespējama nav."

Izrādes tēmas saistītas ar katram cilvēkam pazīstamiem notikumiem un sajūtām. Pirmo skolas dienu. Pirmo mīlestību. Attiecībām ar vecākiem. "Man vienkārši gribējās izstāstīt savu stāstu. Pajautāt (skatītājiem), vai jums ir tāpat," aktieris saka.

Pēc ģenerālmēģinājuma viņš jau saņēmis pirmos apsveikumus: klāt nākuši četrdesmit piecdesmit gadu veci skatītāji un teikuši — mēs sapratām. Atpazinām. Arī mums tā bijis! Andrim ir divdesmit septiņi gadi. Ja izrāde patikusi vidējai paaudzei, tā patiks visiem, viņš domā.

Lidmašīnas salonā (nepārprotiet, tā tomēr ir tikai scenogrāfija!) Andris pusotras stundas garumā skatītājus uzrunās viens pats. Būs arī stjuarte, bet viņai — vairāk fona funkcija.

Izrādes tapšanā aktierim ļoti palīdzējusi režisore Gaļina Poļiščuka. "Viņa noskatījās un teica (dažās epizodēs): tu te kaut ko esi domājis, bet es nesapratu! Viņa palīdzēja man visu salikt pa plauktiņiem."

Lai izbēgtu no neveikliem pārpratumiem, aktieris uzsver, ka izrādē nav tikai viņa paša radīti teksti, bet izmantota arī ukraiņu izcelsmes režisora Kļima luga Mašīnrakstītājas. Tomēr skatītāji var nebīties. ""Gruzamais" gabals tas nav. Tā ir izklaide," apgalvo Andris Bulis.

Vai viņš ir morāli gatavs indes kodieniem no kritiķu un nelabvēļu puses? "Protams! Lai viņi atnāk un noskatās — viena epizode izrādē ir veltīta tieši viņiem," Andris nešķiet satraucies. Mazliet nedroši, ka nenovērtēs, tomēr ir. Jo vairāk tāpēc, ka izrādē ieguldīti prāvi līdzekļi. Tās vajadzībām radīta apjomīgākā scenogrāfija mazā eksperimentālā teātra vēsturē. "Tā nebija, ka Bulis sagribēja un tapa izrāde. Rakstīju vadībai iesniegumu. Viss notika nopietni un korekti," viņš stāsta.

Rudenī Andrim Bulim gaidāms vēl kāds darbiņš. Jaunajā sezonā Teātra observatorijā Ernesta Hemingveja Ardievas ieročiem iestudē Mihails Gruzdovs. "Tur man ir loma. Ko darīšu pēc tam — nezinu," nopūšoties atzīstas aktieris, kurš pagājušajā sezonā nospēlējis 202 izrādes. Krīze arī viņam likusi norūpēties par iztiku. Visvairāk negribas aizbraukt no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Izrāde Lidojums

No 22.VIII plkst.19.00 Teātra observatorijā (Tērbatas ielā 28) Biļetes — Ls 10.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja