Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Liepājas teātra viesizrādes Rīgā

Liepājas teātris augustā un septembrī dosies uz viesizrādēm Rīgā. Latvijas Nacionālajā teātrī 1., 2. un 3.augustā skatītājiem būs iespēja skatīt Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera operas melodrāmas "Agrā Rūsa" iestudējumu. Izrāde tapusi pēc Elīnas Zālītes romāna motīviem.

Savukārt septembrī Liepājas teātris ar trim iestudējumiem viesosies Dailes teātrī. 16. un 17.septembrī gaidāmas Rolanda Šimmelpfenniga lugas "Arābu nakts" izrādes Dailes teātra Mazajā zālē.

Šimmelpfennigs (1967) patlaban ir viens no populārākajiem vācu dramaturgiem. Viņš sarakstījis gandrīz divdesmit lugu, kas tulkotas 22 valodās un uzvestas daudzos pasaules teātros.

Līdz šim vislielākos panākumus guvusi tieši "Arābu nakts", kurā dramaturgs iepludinājis savus iespaidus, strādājot par žurnālistu Stambulā.

Lugas darbība risinās daudzdzīvokļu mājā. Četri mājas iemītnieki un sargs sastopas, lai izdzīvotu savus aizmirstos vai nemaz neatklātos sapņus. Lugas režisors ir Rolands Atkočūns.

Dailes teātra Mazajā zālē 18., 19. un 20.septembrī būs skatāma dramaturga Miro Gavrana "Viss par vīriešiem" (režisors Atkočūns). Izrādē darbojas trīs aktieri - Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis un Kaspars Gods. Taču katram no viņiem ir jāspēlē četri dažādi varoņi.

Savukārt Dailes teātra kamerzālē 18. un 19.septembrī skatītājiem piedāvās dramaturga Gabriela Barilli traģikomēdijas "Medusmēnesis" izrādi.

Stāstu par trim sievietēm - Kristīni Kovaļsku (atveido Sigita Jevgļevska), Lindu Rozenbaumu (Maija Romaško) un Barbaru Vengeri (Inese Jurjāne) -, kas nonākušas savas dzīves krustcelēs, iestudējusi režisore Anita Sproģe.

Paredzēts, ka 31.oktobrī, kā arī 1. un 2.novembrī Rīgas teātra mākslas cienītājiem Latvijas Nacionās operas jaunajā zālē būs iespēja skatīt izrādi "Bērniņi...".

Iestudējums tapis pēc Dīna Kunca romāna dramatizējuma. Izrādes režisors ir Ivars Lūsis.

"Bērniņi..." ir stāsts par skolas jaunatnācēju Kolinu, kas savā iepriekšējā skolā bijis izstumtais, un Roju - populārāko zēnu skolā. Rojs izvēlas draudzību ar savādo vientuļnieku Kolinu, kas tālāko notikumu gaitā pārvēršas dramatiskos pārdzīvojumos. Izrāde ir stāsts par attiecībām ģimenē, jauniešu pašapliecināšanos, par draudzību, ticību, nodevību un agresiju.

Izrāde izvirzīta sešām "Spēlmaņu nakts" teātra balvas nominācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja