Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas teātrī atgriežas Kārļa Lāča un Regnāra Vaivara mūzikls Purva bridējs ugunī

2019. gada septembrī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvoja Kārļa Lāča un Regnāra Vaivara mūzikls Purva bridējs ugunī. Tas tika uzņemts ar ļoti lielu skatītāju atsaucību un līdz pavasarim tika spēlēts pilnībā izpārdotās zālēs. Izrāde tika nominēta 2019./2020. sezonas Spēlmaņu nakts balvai 3 nominācijās, balvu kā Gada kostīmu māksliniece saņēma Madara Botmane. Tagad, pēc divu gadu pauzes, izrāde atkal atgriezusies uz Liepājas teātra skatuves.

"Liepājas teātrī Regnāra Vaivara iestudētais mūzikls Purva bridējs ugunī par spīti daudzu elementu savijumam ir grods un neatslābstoši ekspresīvs stāsts par mīlestības neracionālo dabu," pēc pirmizrādes rakstīja teātra kritiķe Vēsma Lēvalde.

Diemžēl pandēmijas dēļ iestudējuma spēlēšana tika atlikta uz ilgu laiku, taču tagad – pēc 2 gadu ilgas pauzes – iestudējums atgriežas uz teātra skatuves. Pirmā atkalsatikšanās ar skatītājiem notiks jau 1., 2., un 3. aprīlī.

"Rūdolfa Blaumaņa stāsts par Edgaru un Kristīni, manuprāt, ir latviešiem vislabāk zināmais no visiem stāstiem. Iespējams vienīgais, ko īsumā var izstāstīt jebkurš latvietis. Gribēju šo stāstu pastāstīt cilvēcīgāk," veidojot iestudējumu teica R. Vaivars. "Šis nav stāsts par dzeršanas postu un aklu mīlestību. Tas ir stāsts par neremdināmām slāpēm. Un slāpstošie šeit ir visi, bez izņēmuma."  

Iestudējumā piedalās 24 aktieri, un galvenās lomas atveido Agnese Jēkabsone, Gints Grāvelis un Sandis Pēcis.

"Mana Kristīne ir dzīva, vienkārša un vitāla – viņa ir parasta sieviete, kas grib mīlēt. Ceru, ka mana Kristīne lauzīs un mainīs skatītāju priekšstatus par klasisko Blaumaņa Kristīni, esmu patiešām lepna ar savu varoni," teikusi A. Jēkabsone. G. Grāvelis uzsvēris, ka viņa Edgaru raksturo "nepieradinātības un brīvības trakums, kur neeksistē ne rāmji, ne interesē, ko par visu padomās apkārtējie". Savukārt Akmentiņa lomas atveidotājs S. Pēcis minējis, ka loma viņam ir "vājprātīgs izaicinājums, jo, lai arī reizēm, skatoties no malas, mūzikls liekas vienkāršs žanrs, taču patiesībā ir ļoti izaicinošs. Mūzika iestudējumam ir ļoti sarežģīta, bet stāsts - ļoti iedvesmojošs".

Mūzika izrādē skan dzīvā izpildījumā, tās skanējumu nodrošina 6 mūziķi teātra muzikālā vadītāja Normunda Kalniņa vadībā. 

Izrādi šosezon iespējams noskatīties arī 15. un 17. maijā, kā arī 1. un 2. jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja