Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Liepājas teātrī top Bogomolova iestudējums Mans Blasters ir izlādējies

Liepājas teātrī pie sava otrā iestudējuma strādā krievu režisors Konstantīns Bogomolovs, lai jau 17. aprīlī pie skatītājiem nonāktu izrāde Mans Blasters ir izlādējies” kurai viņš ir ne tikai režisors, bet arī teksta autors, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Tie, kas jau ir pazīstami ar režisora daiļradi, zina, ka viņa iestudējumi nekad nav vienkārši. Bogomolovs neskaitāmas reizes atzinis, ka viņa mērķis ir provocēt skatītāju, likt domāt, izkāpt ārā no savas komforta zonas, un tas ne vienmēr mēdz būt patīkami. "Teātrim ar cilvēkiem kaut kas ir jādara. Jāsāpina. Bet sāpes vienmēr ir nepatīkamas," minējis K. Bogomolovs.

Arī šoreiz režisors piedāvās neparastu skatījumu uz cilvēkiem, viņu būtību un eksistenci; kā materiālu raksturojis teātra direktors Herberts Laukšteins, tas būs "neordinārs skatījums uz cilvēku esību".

Izrādi veidos vairāk nekā 20 atsevišķi fragmenti, ainu sakopojumi, stāsti, kuros tiks reflektēts ne tikai par sadzīviskām cilvēciskajām attiecībām, bet arī par mūžīgajiem jautājumiem, mūžīgajām vērtībām, mūsu radīto civilizāciju un kultūru. Tas būs stāsts par cilvēkiem, attiecībām, pārdzīvojumiem un par dīvaino laika pavadīšanu – dzīvi. Un nāvi.

"Šajā izrādē vienotā veselumā saplūdīs ironiskais un dramatiskais, reālais un fantastiskais. Tā būs parodiska un vienlaicīgi nopietna, reizēm arī nikna," materiālu raksturo pats režisors.

Iestudējums tiek veidots sadarbībā ar viņa ilggadējo partneri – scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Larisu Lomakinu. Tajā piedalīsies aktieri – Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Inese Kučinska, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Ģirts Lukevics; katrs no aktieriem iejutīsies vairākās lomās. Gaismu partitūru veidos mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādē skarto tēmu dēļ, tai ir vecuma ierobežojums – teātris neiesaka šo iestudējumu apmeklēt skatītājiem, kuri ir jaunāki par 16 gadiem.

Pirmo reizi Liepājā Bogomolovs strādāja 2012. gadā, radot provokatīvo iestudējumu Stavangera (Pulp People), kas saņēma divas galvenās Spēlmaņu nakts balvas – Gada izrāde un Gada režisors un ir izrādīts un godalgots vairākos starptautiskos festivālos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja